Mazda publică noi imagini teaser cu SUV-ul CX-60. Debutul este programat pe 8 martie

Autor: Mihai Morcovescu 01 mart. 2022 Știri auto

Cu o săptămână înaintea debutului noului SUV CX-60, Mazda a publicat ceea ce ar putea fi ultimele imagini teaser cu viitorul model nipon. Noua Mazda CX-60 va fi primul model plug-in hybrid al companiei și va avea la bază un benzinar de 304 CP.

Mazda CX-60 va avea sistem plug-in hybrid de peste 300 CP

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Designul exterior al noii CX-60 ste inspirat de limbajul estetic japonez „Less is More”. O altă sursă de inspirație o reprezintă conceptul Ma, care este descris ca fiind „frumusețea calmă și demnă a spațiului”.

Profilul dezvăluie caligrafia tipic japoneză, în timp ce vopseaua albă reflectorizantă a fost special creată pentru acest model. Acesta ajută, spun niponii, la accentuarea liniilor sculptate ale caroseriei.

În imagini se poate observa silueta și proporțiile noii Mazda CX-60. Modelul pare să aibă un gabarit similar cu CX-5 facelift, însă cu o capotă mai lungă. Se pot vedea, de asemenea, farurile și stopurile LED, dar și prizele verticale găzduite de bara de protecție față.

Noua CX-60 va veni cu un sistem de propulsie plug-in hybrid. Acesta va avea la bază un motor pe benzină de 304 CP, amplasat frontal. Ulterior, din ofertă vor mai face parte noul benzinar cu 6 „în linie” Skyactiv-X, un diesel Skyactive-D dotat cu tehnologie mild-hybrid. Totodată, mașina va dispune și de sistem de tracțiune pe puntea spate.

Viitorul Mazda CX-60 este primul dintre cele două noi SUV-uri pe care japonezii le vor lansa în Europa în următorii doi ani. Mașina va primi un sistem hibrid cu încărcare la priză, care va avea la bază un motor care va genera o putere maximă de 300 CP. Acesta va fi amplasat frontal.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mazda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide