Mazda6 ar putea primi o nouă generație. Producătorul a înregistrat numele Mazda 6e la UE

Autor: Ionuț Vîlciu 20 mart. 2024 Știri auto

Mazda6 ar putea reveni pe piață sub forma unui model electrificat. Producătorul a înregistrat noua denumire Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală.

Actuala generație a sedanului de clasă medie a fost prezentată publicului în 2012. Mașina a trecut prin două facelift-uri de atunci, unul în 2015, altul în 2018, dar fundamentul a rămas același. În 2021, Mazda6 a fost retrasă de pe piața din SUA, iar anul trecut a încetat să mai fie vândută în Marea Britanie.

Producția sedanului va lua sfârșit în luna aprilie a acestui an, astfel că peste viitorul modelului japonez atârnă un mare semn de întrebare. Cu toate acestea, o nouă marcă înregistrată de producător ar putea însemna că vom vedea o nouă generație, până la urmă.

Noua generație Mazda6 ar putea fi lansată cu propulsoare electrificate

Zvonurile vorbesc despre posibilitatea unei noi generații care să folosească platforma tehnică pe introdusă odată cu SUV-ul CX-60. Astfel, noul model ar putea beneficia de o arhitectură cu motor longitudinal, tracțiune spate sau integrală și suspensie dublu braț pentru puntea față, exact cum am văzut și pe CX-60.

De asemenea, această platformă ar permite producătorului să monteze atât propulsoare termice, cât și hibride pe o eventuală nouă generație a sedanului său de clasă medie.

Această teorie pare să fie acum susținută și de înregistrarea denumirii 6e la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală. Odată cu aceasta, Mazda a înregistrat și noua emblemă 6e, scrisă în fontul specific.

Potrivit Carscoops, ambele dosare au fost publicate pe 18 martie pe site-ul Oficiului pentru Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene. Din păcate, ele nu includ alte informații, așa că putem doar specula cu privire la posibila lor utilizare în viitor.

Ne rămâne doar să așteptăm și să vedem ce rezervă viitorul pentru sedanul japonez. Lansarea unei noi generații ar putea fi o decizie salutată de cei ce încă mai caută un sedan tradițional în 2024, iar utilizarea unei platforme cu motor longitudinal ar aduce Mazda și mai aproape de segmentul premium.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide