Mazda6 renaște, dar numai pentru piața din China

Autor: Ionuț Vîlciu 26 apr. 2024 Știri auto

Mazda a lansat un nou sedan, dar modelul nu va ajunge în Europa. Noua Mazda EZ-6 va fi vândută doar în China, acolo unde vor fi disponibile două versiuni.

Producătorul auto japonez a prezentat la Salonul Auto de la Beijing un nou model, sedanul EZ-6, un succesor pentru Mazda6. Noul sedan EZ-6 măsoară 4.921 mm în lungime, 1.890 mm în lățime și 1.485 mm în înălțime, ceea ce o aduce foarte aproape, din punct de vedere al dimensiunilor, de modele precum BMW Seria 5 sau Mercedes-Benz Clasa E.

În ciuda designului specific Mazda, ușor de recunoscut, mașina este construită pe platforma modelului chinez Deepal SL03. Astfel, cu toate că Mazda nu a comunicat date tehnice pentru EZ-6, putem să deducem care vor fi opțiunile dacă ne uităm la modelul partenerului chinez al japonezilor.

Japonezii lansează un urmaș pentru Mazda6 în China

Potrivit Carscoops, noua Mazda EZ-6 este construită pe aceeași platformă cu Deepal SL03. Japonezii spun că vor exista două versiuni: un model pur electric și unul cu range extender. Pentru versiunea complet electrică Mazda estimează o autonomie de circa 600 de kilometri. Cât despre versiunea cu range extender, producătorul spune că va putea parcurge peste 1.000 de kilometri.

Este de așteptat ca Mazda EZ-6 să folosească aceleași propulsoare ca modelul Deepal SLo3. Acesta din urmă este disponibil fie cu o baterie de 58,9 kWh sau cu o unitate de 66,8 kWh. Mașina folosește un singur motor electric, montat pe puntea spate, care produce 215 CP și 320 Nm sau 255 CP și 320 Nm.

La interior, asemănările între cele două modele sunt evidente, deoarece EZ-6 împrumută mai multe elemente de la SL03. Caracteristicile cheie ale cabinei includ un afișaj central de 14,6 inch și un grup de instrumente digital de 10,2 inch. Există, de asemenea, un volan cu bază plată, o consolă centrală specifică, orificii de ventilație subțiri și un sistem de iluminare ambientală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mazda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide