Mazda6, retrasă de la vânzare în Japonia. Să fie acesta sfârșitul sedanului japonez?

Autor: Ionuț Vîlciu 22 ian. 2024 Știri auto

Mazda6 va fi retrasă de la vânzare pe piața din Japonia. Urmează, oare, sfârșitul sedanului japonez și în Europa?

Mazda6 este cel mai vechi model, din punct de vedere conceptual, al producătorului japonez. După 12 ani de carieră, Mazda anunță că va retrage de la vânzare sedanul de clasă medie pe piața din Japonia. Mazda a făcut anunțul că producția Mazda6 pentru piața japoneză va înceta la jumătatea lunii aprilie a acestui an. Acesta marchează un alt pas către dispariția treptată a modelului de pe piețele majore, după întreruperea sa în America de Nord în 2021 și Marea Britanie chiar anul trecut.

Potrivit Carscoops, producătorul a oferit informații minime despre retragerea mașinii de pe piața din Japonia. Astfel, Mazda își va concentra atenția către o gamă compusă, în mare parte, din SUV-uri și modele crossover.

Finalul de carieră pentru Mazda6 se apropie cu pași repezi

Mazda6 a fost lansată inițial în 2002, atunci când sedanul de clasă medie ce a purtat acest nume a fost adus pe piață. Două decenii mai târziu, sedanurile nu mai reprezintă un punct de interes major nici pentru clienți, nici pentru producători, dat fiind faptul că SUV-urile și crossoverele au acaparat piața.

Deși producția de pe piața japoneză Mazda6 se încheie în aprilie, clienții își pot primi comenzile pentru un nou model înainte ca producția să ia sfârșit. Cu toate că Mazda nu are planuri oficiale de a produce un înlocuitor direct pentru Mazda6, zvonurile sugerează că dezvoltă un sedan cu tracțiune spate ce va folosi platforma folosită pentru SUV-urile sale mari.

Unul dintre acestea este SUV-ul CX-60, ce folosește noua arhitectură a producătorului japonez, o platformă cu motor longitudinal și tracțiune spate la bază, ce primește inclusiv motoare cu 6 pistoane în linie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide