Mecedes a deschis prima reprezentanță de mașini exclusiv electrice în Japonia

Autor: Andreea Ditcov 07 dec. 2022 Știri auto

Mercedes-Benz își deschide prima reprezentanță în care va comercializa exclusiv vehicule complet electrice Mercedes-EQ.

Inaugurarea a avut loc marți la Yokohama, la sud de capitala Japoniei, a anunțat unitatea locală a producătorului auto german, conform Reuters. Mercedes-Benz a lansat cinci modele electrice începând din 2019 și a sesizat ”o creștere suplimentară pe piața vehiculelor electrice din Japonia”.

Vehiculele electrice cu baterii au devenit populare abia mai târziu în Japonia, unde producătorii autohtoni domină piața., cu toate că mărcile străine au înregistrat vânzări record de 2.357 de vehicule electrice în noiembrie, depășind pentru prima dată o zecime din totalul vânzărilor de mașini importate, potrivit Asociației Importatorilor de Automobile din Japonia (JAIA). Cumulând toate tipurile de mașini, Mercedes-Benz a vândut 51.722 de mașini în Japonia anul trecut, devenind cea mai vândută marcă străină de vehicule, arată datele JAIA.

Mercedes nu își poate implementa unele abonamente în Europa

În Europa, anumite modele electrice ale Mercedes se află într-o dilemă legală. Compania a anunțat în urmă cu câteva zile introducerea unui abonament pentru modelele sale electrice din gamă. În schimbul a 1.200 de dolari, clienții din Statele Unitear putea beneficia pentru un interval de un an de o putere mai mare a mașinii. Însă oficialii Mercedes-Benz susțin că pe plan european există anumite obstacole de ordin legal care i-ar putea împiedică pe clienții acestor modele să beneficieze de această opțiune.

Merită menționat totuși că ar putea exista portițe legale care să permită acest lucru. Spunem asta în special atunci când ne aducem aminte de upgrade-ul primit de Polestar 2 la sfârșitul anului trecut.

În ciuda acestu impediment, producătorul auto are în prezent posibilitatea de a testa conducerea autonomă de Nivel 4, adică fără implicare umană, în anumite zone special amenajate din Germania. Țara a a adoptat recent un pachet legislativ care permite astfel de testări. Mercedes-Benz a primit o aprobare specială pentru testarea unui software complet automatizat de parcare, totul urmând să se întâmple într-una dintre parcările aeroportului din Stuttgart.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide