Mercedes-Benz, primul constructor care poate testa parcarea autonomă în Germania

Autor: Adrian Somai 01 dec. 2022 Știri auto

Germania a adoptat recent un pachet legislativ care permite conducerea autonomă de Nivel 4, adică fără implicare umană, în anumite zone special amenajate din țară. Astfel, Mercedes-Benz devine primul brand care poate testa în voie sistemul automatizat de parcare dezvoltat împreună cu Bosch.

Mercedes-Benz a primit o aprobare specială pentru testarea unui software complet automatizat de parcare, totul urmând să se întâmple într-una dintre parcările aeroportului din Stuttgart. Bineînțeles, toate aceste testări vor fi realizate sub atenta supraveghere a unor specialiști. Potrivit Carscoops, sistemul a fost aprobat pentru moment de Autoritatea Germană pentru Transport doar pentru utilizarea într-un spațiu special amenajat pentru acest lucru.

Prin intermediul software-ului despre care pomeneam mai devreme, mașinile se vor putea deplasa singure în parcarea aeroportului din Stuttgart. Tehnologia care permite parcarea automatizată are la bază comunicarea mașinilor cu senzori amplasați în acea zonă a parcării special amenajate. Grație acestor senzori, mașinile vor putea detecta obstacolele aflate în calea lor.

Ce mașini vor beneficia de această funcție

Potrivit primelor informații, funcția de parcare automată va fi disponibilă pentru moment clienților Mercedes-Benz care conduc un model Clasa S sau EQS produs după luna iunie a anului curent, doar aceste mașini fiind echipate cu ultima versiune software care permite deplasarea automată.

Șoferii acestor mașini care își doresc să încerce noua funcție de parcare automată își pot rezerva un loc de parcare din timp în spațiul amenajat în cadrul aeroportului din Stattgart. Apoi, ei își pot lăsa mașina la intrarea în spațiul respectiv, urmând ca mașina să se deplaseze singură către locul de parcare rezervat.

Sistemul pe care se bazează mașinile Mercedes-Benz a fost dezvoltat împreună cu Bosch, cele două companii primind încă din anul 2019 aprobarea pentru a începe testarea sistemului automatizat de parcare într-un spațiu amenajat din cadrul Muzeului Mercedes-Benz.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide