Mercedes-Benz ar putea lansa echivalentul electric al modelului C-Class în 2024

Autor: Mihai Morcovescu 24 mai 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile de lux Mercedes-Benz își va extinde în următorii ani gama EQ de modele complet electrice. Recent, compania din Stuttgart a anunțat că va lansa o nouă platformă tehnică pe care va fi construit echivalentul cu zero emisii al modelului C-Class. Acesta ar urma să debuteze în 2024 și va rivaliza cu modele precum Tesla Model 3, BMW i4 și Polestar 2.

 C300e plug-in hybrid, singurul sedan electrificat din gama Mercedes-Benz

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Gama de modele electrice a constructorului german cuprinde deja mai mult modele, de la hatchback-ul EQA până la noul vârf de gamă EQS. Spre sfârșitul anului este planificată lansarea noului SUV EQE, iar în cel mult doi ani ar trebui să-și facă debutul versiunea electrică a lui G-Class.

Mercedes-Benz și-a propus ca, până în 2025, să ofere o variantă cu emisii zero pentru fiecare model. De altfel, nemții au anunțat recent că vor lansa în 2024 o nouă platformă dedicată modelelor electrice.

Aceasta se va numit MMA (n.n. – Mercedes-Benz Modular Architecture) și va fi dedicată modelelor compacte. Ea va fi compatibilă și cu vehiculele convenționale echipate cu motoare termice. Totuși, potrivit CEO-ului companiei, Ola Kallenius, electricele vor avea prioritate.

Conform celor mai noi informații care circulă în industrie, viitorul sedan din gama EQ va folosi noua arhitectură. Modelul se va numi, cel mai probabil, EQC Sedan și va rivaliza cu modele precum Tesla Model 3, BMW i4 și Polestar 2. În plus, mașina va împrumuta tehnologie de la conceptul EQXX.

În prezent, Mercedes-Benz nu oferă un electric cu patru uși sub sedanul EQE. Actualul C-Class este unul dintre puținele modele Mercedes-Benz rămase fără un echivalent electric. Singura alternativă pentru cei interesați de un sedan electrificat mai mic este modelul C300e plug-in hybrid.

Acesta oferă o autonomie de 109 de kilometri în regim pur electric, o valoare excelentă pentru acest segment. Totuși, Mercedes-Benz are nevoie de un electric adecvat pentru a se putea lupta de la egal la egal cu modelele similare de la Tesla și BMW.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide