Mercedes-AMG a contribuit la dezvoltarea unei trotinete electrice Xiaomi

Autor: George Cristea 19 iul. 2020 Știri auto

Mercedes-AMG a contribuit la dezvoltarea unei trotinete electrice Xiaomi. Anunțul a fost făcut cu prilejul lansării noii game de trotinete electrice a producătorului chinez.

Intră în Galeria FOTO

Xiaomi a anunțat două modele de trotinete electrice, precum și o ediție specială dezvoltată în parteneriat cu echipa de Formula 1 Mercedes-AMG Petronas a celei mai avansate dintre ele. Purtând nume ca Mi Electric Scooter 1S și Mi Electric Scooter Pro 2, cele două modele vor avea prețuri de 399, respectiv 499 de euro pe piața europeană.

Xiaomi a lucrat cu echipa de Formula 1, Mercedes-AMG Pertonas, pentru o versiune specială a trotinetei electrice Mi Electric Scooter Pro 2. Nu este clar în acest moment ce va avea special modelul cu branding AMG Petronas, dar ne așteptăm să fie vorba de îmbunătățiri minore, precum și elemente grafice distinctive.

Ce caută Mercedes-AMG Petronas alături de Xiaomi?

Vorbind de acest parteneriat, Chris Church, Vice President of Branding pentru Asia-Pacific la Mercedes-AMG Petronas, a declarat că este „încântat să aducă experiența Mercedes F1 fanilor mărci. Ca și noi, Xiaomi este dedicat inovației continue, iar noi suntem încântați să lucrăm cu ei pentru lansarea pe piață a unei noi versiuni a modelului lor de vârf, Mi electric Scooter Pro 2”.

Dintre cele două modele, versiunea Pro 2 este mai rapidă și are o autonomie superioară. Ambele modele au roți gonflabile de 8,5 inchi (pe care cei experimentați le vor înlcui cu roți pline, pentru a evita penele de cauciuc), un ecran multifuncțional și sunt realizate din aluminiu „de aviație”, după cum arată pliantul publicitar Xiaomi. Sistemul de frânare este dual – fânare regenerativă plus frânare cu disc.

Mi Electric Scooter 1S are o autonomie de 30 km și o viteză maximă de 25 km/h. Dispune de un motor electric de 500 W și cântărește circa 12,5 kilograme. Versiunea mai avansată Mi Electric Scooter Pro 2 are un motor mai puternic (600 W) și o baterie mai mare, care-i asigură o autonomie de 45 km. Asta înseamnă că și cântărește mai mult – circa 14,2 kilograme.

Trotinetele electrice sunt din ce în ce mai populare în orașe. Recent, în România a fost adoptat o ordonanță de urgență care reglementează circulația trotinetelor electrice. Acestea s-au aflat în centrul mai multe evenimente rutiere, printre care și unul spectaculos, cu o tânără care a fost lovită de o mașină la Cluj.

sursa: Notebookcheck.net

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide