S-a dus cu un Mercedes-AMG G 63 pe plajă și s-a răsturnat cu mașina care nu se răstoarnă

Autor: Elena Luchian 28 oct. 2020 Știri auto

Un șofer de Mercedes-AMG G 63 a dărâmat un mit. A vrut să se dea în spectacol cu noul său off-roader pe plajă. Și a reușit. A răsturnat mașina care nu se răstoarnă.

GALERIE FOTO

Invincibil. Indestructibil. Imposibil de răsturnat. Sunt doar câteva epitete cu care poate fi descris un Mercedes-Benz Clasa G, cel mai longeviv model al producătorului premium. În cazul versiunii AMG, constructorul a păstrat toate valorile clasice ale off-roader-ului, adăugându-i și un comportament dinamic superior.

Dar un șofer a vrut să contrazică testele făcute de nemți pe circuitele special configurate pentru acest model în Germania. Și a reușit să răstoarne colosul de aproximativ două tone și jumătate. Nu o dată, ci chiar de mai multe ori. Momentul accidentului spectaculos a fost surprins de un bărbat care se afla în zonă și urmărea interesat demonstrația de forță a vehiculului.

Incidentul a avut loc pe o plajă din Olanda, iar protagonist a fost un Mercedes-AMG G 63 înmatriculat în urmă cu doar patru luni. Filmarea arată off-roader-ul gonind de-a lungul plajei. Șoferul pierde controlul, iar mașina se rostogolește pe nisip.

Olandezii au folosit un dispozitiv special pentru a repune off-roader-ul răsturnat pe roți. Fotografiile de după incident arată G-ul german cu plafonul deformat. Acesta a suferit avarii majore pe partea stângă, dar partea dreaptă nu apare în imagini.

Din cauza taxelor uriașe impuse mașinilor de lux în Olanda, un Mercedes-AMG G 63 are acolo un preț de pornire 254.666 euro. Aceeași versiune pornește în România de la 163.600 euro.

Despre Mercedes-AMG G 63

Mercedes-aMG G 63 are motor V8 biturbo de 4.0 litri, care dezvoltă 585 de cai putere și un cuplu de 850 Nm. Propulsorul este cuplat la o transmisie automată AMG Speedshift 9G-Tronic cu nouă rapoarte.

De 4,5 secunde are nevoie această versiune pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.

DAȚI CLICK pe săgeată dreapta pentru a vedea video:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide