Mercedes-AMG va continua să ofere motoare V8 dacă va exista cerere

Autor: Ionuț Vîlciu 13 sept. 2022 Știri auto

Mercedes-AMG va continua să ofere motoare V8 pentru cei ce își doresc acest lucru. Compania spune că nu vede un motiv pentru care să nu o facă.

Mașinile electrice vor face parte din viitorul nostru, este un fapt bine știut. Începând cu 2035, în Uniunea Europeană nu va mai fi permisă comercializarea de mașini noi care vin echipate cu motoare termice. Cu toate acestea, Mercedes nu pare că vrea să se oprească din a oferi pe mașinile sale motoare mari și puternice. Cel puțin cât mai este permis acest lucru.

Dacă posibilii cumpărători continuă să ceară modele de înaltă performanță cu motor V8, exact asta vor obține, potrivit Mercedes-Benz.

Joerg Bartels, vicepreședintele Mercedes-Benz pentru dezvoltarea vehiculelor, a declarat pentru Carsales că vehiculele electrice vor revoluționa segmentul de mașini de performanță. Cu toate acestea, el a insistat că încă mai este loc în viitorul său plan de produse pentru motorul V8, refuzând să pună o dată de încheiere pentru motorul atât de îndrăgit.

Mercedes rămâne la planul său de viitor – o gamă complet electrică

„În cele din urmă, trebuie să îndeplinim strategia generală privind emisiile de CO2 și avem o cale clară în aceasta: să avem emisii de CO2 neutre până în 2039. Din 2030 vrem să fim pur și simplu electrici”, a spus Bartels.

Chiar dacă producătorul spune că va continua să ofere clienților motoare V8, planul său continuă. Compania este angajată în strategia sa „Ambition 2030”. Prin aceasta va crea o gamă complet electrică, dar numai „acolo unde condițiile de piață” permit acest lucru. „Cred că vom avea provocări pe partea diesel și, de asemenea, provocări pe partea pe benzină”, a avertizat Bartels.

Astfel, punerea sa în aplicare va fi influențată de infrastructura și legislația diferitelor state. Electrificarea nu va fi un proces ușor pentru nimeni. Cu atât mai mult cu cât la mijloc există condiții diferite pentru fiecare stat în parte.

Sursa: Carsales

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide