Mercedes-AMG PureSpeed – Conceptul inspirat de mașinile de Formula 1

Autor: Ionuț Vîlciu 23 mai 2024 Știri auto

Mercedes-AMG a dezvăluit noua sa mașină concept. Intitulată AMG PureSpeed, mașina împrumută inclusiv elementul Halo de protecție regăsit pe noile mașini de Formula 1.

Săptămâna aceasta va avea loc Marele Premiu de la Monaco, iar Mercedes-AMG a dezvăluit o mașină specială înaintea etapei de Formula 1 ce se va desfășura în acest weekend. Intitulat AMG PureSpeed, acest concept anunță noua serie de modele exclusiviste Mercedes-Benz Mythos. Conceptul va fi transformat ulterior în model de serie și va fi produs în 250 de exemplare.

Noul concept AMG PureSpeed are la bază noua generație a roadsterului SL, dezvoltat de divizia AMG. Conceptul împrumută elemente de design de la hypercar-ul AMG One. Partea frontală este ascuțită, asemănându-se cu un bot de rechin, fiind dominată de o priză mare de aer, dar și de elementele aerodinamice realizate din fibră de carbon. Inclusiv capota motorului este nouă și integrează acum o priză de aer suplimentară. Aspectul mașinii este completat de jantele speciale, cu design aerodinamic, ce includ capace pentru optimizare fluxului de aer.

Conceptul Mercedes-AMG folosește elementul Halo, întocmai ca mașinile de Formula 1

Atracția principală a noului model este, bineînțeles, elementul Halo, inspirat de actualele monoposturi de Formula 1. Dat fiind faptul că mașina prezintă acest element de siguranță, montații A au fost eliminați, la fel și parbrizul, care a fost înlocuit de un deflector de aer montat la baza capotei. Conceptul a renunțat inclusiv la plafon și la geamurile laterale, oferind o experiență cu adevărat deschisă. Mașina dispune și de două căști de protecție cu design aerodinamic, create special pentru acest concept.

Vopseaua roșie combinată cu elementele negre reprezintă un omagiu adus mașinii Mercedes care a câștigat cursa Targa Florio în anul 1924. Mai mult, cele două elemente de protecție din spatele scaunelor sunt inspirate de iconicul Mercedes-Benz 300 SLR, mașina cu care Stirling Moss și Denis Jenkinson au câștigat cursa Mille Miglia în anul 1955.

Deocamdată, Mercedes nu a oferit niciun detaliu tehnic referitor la noul său concept. Producătorul doar a precizat că vor fi construite 250 de exemplare ale acestui model.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide