Mercedes-AMG scrie istorie. Al șaptelea titlu la rând în Formula 1

Autor: Elena Luchian 02 nov. 2020 Știri auto

Mercedes-AMG Petronas scrie istorie. Piloții săi termină cursa de la Imola pe primele două locuri și echipa obține la pas cel de-al șaptelea titlu la rând la Constructori. Niciodată o echipă nu a câștigat șapte titluri la rând în Marele Circ.

GALERIE FOTO

Într-un sezon cum n-a mai fost altul vreodată, amânat și decimat de pandemia de coronavirus, Mercedes-AMG Petronas a câștigat titlul mondial la Constructori cu patru curse înainte de final. Este al șaptelea succes consecutiv înregistrat de team-ul germano-britanic, un record absolut în Formula 1. Niciodată o echipă nu a obținut o asemenea performanță în Marele Circ.

La Imola, în cursa care s-a numit Marele Premiu Emilia Romagna, Lewis Hamilton a trecut primul linia de sosire, urmat de colegul său, Valtteri Bottas, plecat din pole position. Un loc 4 obținut de oricare dintre cei doi piloți ar fi fost suficient pentru ca Mercedes să-și adjudece trofeul cel mare. 479 de puncte a strâns Mercedes în acest sezon. În spatele său vine Red Bull Racing, cu 226 de puncte.

La Imola, Daniel Ricciardo de la Renault a ocupat cel de-al treilea loc pe podium. Este a doua oară în 2020 când australianul urcă pe podium.

Mercedes-AMG va pune în vitrină și trofeul rezervat piloților. Doar Lewis Hamilton și Valtteri Bottas mai au șanse, anul acesta, să câștige titlul. Britanicul are 282 de puncte, 85 avans față de colegul finlandez (197 de puncte). Doar piloții Mercedes au devenit campioni mondiali în ultimii șapte ani, de când echipa este condusă de austriacul cu tată român, Toto Wolff.

Următoarea oprire este în Turcia, peste două săptămâni.

Mercedes-AMG – succesul în cifre

  • Victoria înregistrată în Italia este cea de-a 93-a victorie pentru Lewis Hamilton în Formula 1, care tocmai a depășit recordul lui Michael Schumacher.
  • Este al 100-lea succes pentru Mercedes-AMG Petronas în era turbo-hybrid.
  • Este victoria cu numărul 100 pentru Toto Wolff, șeful echipei Mercedes-AMG Petronas începând cu sezonul 2013.VIDEO: 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide