Următoarea generație de modele Mercedes-Benz va avea baterii produse în Ungaria

Autor: ProMotor 15 aug. 2022 Știri auto

Mercedes-Benz este primul producător auto care va primi celule de baterii de la o nouă fabrică pe care firma chineză CATL intenționează să o construiască în Ungaria. Investiția totală în noua unitate este de 7,34 miliarde de euro.

Anunțul a fost făcut vineri, 12 august, grupul german adăugând că este cel mai mare volum inițial de comenzi pentru fabrică, scrie G4media.ro.

Mercedes-Benz a declarat că acordul a marcat următoarea etapă în direcția obiectivului său de a atinge o capacitate de producție a bateriilor de peste 200 de gigawaţi oră (GWh), în opt locuri de producție la nivel mondial, până la sfârșitul deceniului.

Mercedes-Benz va primi celule de baterii de la o nouă fabrică a firmei chineze CATL din Ungaria

Fabrica, anunțată de Contemporary Amperex Technology (CATL) din China, va furniza celule de baterie pentru următoarea generație de modele Mercedes-Benz.

Cu CATL avem ca partener un lider tehnologic care să ne ofere – în calitate de primul și cel mai mare client al capacității inițiale a noii fabrici – celule de baterie neutre în CO2 de top pentru viitoarea generație de vehicule electrice din Europa”, a spus Markus Schaefer, membru al consiliului de conducere al Mercedes-Benz.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide