Acest Mercedes-Benz 600 Pullman i-a aparținut unui ministru chinez. Americanii au scos mașina la vânzare

Autor: Elena Luchian 11 aug. 2020 Știri auto

Acest Mercedes-Benz 600 Pullman i-a aparținut unui ministru chinez. Limuzina a ajuns însă, în Statele Unite. Americanii o scot acum la vânzare.

GALERIE FOTO

Ministrul de externe al Chinei în perioada 1958-1972, Chen Yi, a comandat un Mercedes-Benz 600 Pullman din 1965. Acesta a motivat că dorește ca limuzina să fie dezasamblată, să fie studiată și, în cele din urmă, dorea ca inginerii chinezi să construiască una similară. Își dorea practic o versiune chinezească a limuzinei de lux germane.

Dar un pullman chinezesc nu a fost construit niciodată. Așa că Chen Yi a folosit mașina în scop personal și în cadrul unor evenimente oficiale.

Mercedes-Benz 600 Pullman (10)

Chen Yi a intrat astfel pe lista selectă a vedetelor care au deținut un Mercedes-Benz 600 Pullman. Șefi de stat și VIP-uri au fost atrași de modelul desenat de o echipă de renume, alcătuită din Bruno Sacco, Paul Bracq și Friedrich Geiger. Astfel, John Lennon și Elvis Presley, regina Elisabeta a II-a, Mao Zedong, Saddam Hussein și regele Khalid al Arabiei Saudite s-au aflat printre posesorii de 600 Pullman.

Doar 304 astfel de limuzine cu patru portiere și ampatament lung au fost construite în perioada 1963-1981. Și doar două dintre ele au ajuns în China, așa că limuzina scoasă acum la vânzare este una dintre acestea.

Mercedes a produs și o versiune landaulet, al cărei acoperiș se putea plia. Modelul era echipat cu un sistem hidraulic sofisticat, care acționa balamelele portierelor, capota și capacul portbagajului, dar și geamurile.

Mercedes-Benz 600 Pullman la reduceri

O companie din Phildelphia vinde acum limuzina cu un preț de pornire de 285.000 de dolari. Este un preț extrem de mic, având în vedere că, în luna aprilie a acestui an, un model similar a fost scos la vânzare pentru 2,3 milioane de dolari.

LBI Limited nu oferă însă, nicio informație referitoare la momentul sosirii mașinii pe pământ american. Modelul se află în starea originală. Deși are 55 de ani de când a ieșit pe porțile uzinei, acest Mercedes-Benz 600 Pullman nu a fost niciodată restaurat. Urme minore de uzură se pot observa în fotografii, atât pe caroserie, cât și în cabină (vezi GALERIA FOTO).

Doar 21.186 kilometri a parcurs automobilul de culoare neagră cu scaune îmbrăcate în piele cognac și inserții din lemn în bord. Mașina este echipată și cu suspensie pneumatică, o inovație la acea vreme.

Sub capotă se regăsește motorul V8 de 6,3 litri, care dezvoltă 250 de cai putere și un cuplu de 500 Nm.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide