Mercedes-Benz a demarat producția noului EQS SUV la fabrica din SUA

Autor: Mihai Morcovescu 28 aug. 2022 Știri auto

Noul Mercedes-Benz EQS, cel mai mare și mai luxos SUV electric al companiei germane, a intrat în producția de serie. Modelul cu zero emisii este asamblat la uzina pe care producătorul din Stuttgart o deține în Tuscaloosa (Alabama, SUA).

Începutul producției lui EQS SUV face parte din planurile germanilor de a construi în 2022 opt vehicule electrice în șapte locații diferite de pe trei continente. Spre sfârșitul anului curent, SUV-ul EQE va intra și el în producție în același sit de producție.

Noul Mercedes EQS SUV va costa peste 103.000 de euro

Mercedes-Benz a prezentat noul EQS SUV în primăvara acestui an. Acesta este cel de-al treilea model al germanilor dezvoltat pe noua platformă modulară dedicată vehiculelor electrice. Totodată, este cel de-al patrulea crossover electric din Stuttgart, după EQA, EQB și EQC.

Modelul cu zero emisii oferă 544 CP și poate parcurge cu un singur plin de baterie până la 660 de kilometri în ciclul WLTP. Comparativ, sedanul EQS 450+ oferă o autonomie de 563 de kilometri.

Clienții vor beneficia de comenzi digitale intuitive și de elemente decorative. Acestea combină lemnul de magnolia cu oțelul inoxidabil. În plus, opțional, SUV-ul electric german va putea fi comandat cu al treilea rând de scaune. Acesta va oferi mai mult spațiu comparativ cu modelul GLE.

Acum, reprezentanții mărcii anunță demararea producției de serie a lui EQS SUV la uzina din Tuscaloosa (Alabama, SUA). De aici, modelul va fi livrat la nivel global. SUV-urile de mari dimensiuni Mercedes-Benz sunt produse în această fabrică încă din 1997. De atunci și până în prezent au fost produse circa 4 milioane de exemplare, 260.000 dintre acestea fiind asamblate numai în 2021.

De asemenea, aproximativ două treimi din producția anuală Mercedes-Benz este exportată la nivel global. Piața din SUA va fi prima pe care va fi vândut noul SUV EQS. Vânzările vor demara în următoarele săptămâni. Nu au fost divulgate prețurile, însă mașina ar trebui să fie semnificativ mai scumpă decât limuzina EQS 450, care costă echivalentul a 103.200 de euro.

Sursa: Automotive News

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide