Primele imagini cu interiorul SUV-ului Mercedes-Benz EQE. Modelul electric va debuta pe 16 octombrie

Autor: Mihai Morcovescu 16 aug. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile de lux Mercedes-Benz a anunțat că noul SUV electric EQE va fi prezentat în data de 16 octombrie. Până atunci, nemții au publicat primele imagini cu interiorul „variantei multifuncționale” a sedanului cu același nume.

Cabina versiunii SUV a electricului EQE este în esență identică cu cea de pe berlină. Principala caracteristică o reprezintă noua tehnologie revoluționară MBUX Hyperscreen, care oferă un display curbat de 141 de centimetri.

Noul Mercedes-Benz EQE SUV va fi produs în SUA

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Potrivit informațiilor publicate de compania din Stuttgart, noul EQE SUV va fi disponibil în cinci combinații de culori. De asemenea, clienții vor beneficia de un nou material hibrid, care „combină căldura lemnului cu răceala tehnică a aluminiului”.

Cum spuneam, SUV-ul cu emisii zero al germanilor va dispune de noul sistem multimedia MBUX Hyperscreen. Acesta a debutat în 2021 pe limuzina EQS și dispune de un display curbat de 141 de centimetri, care se întinde pe toată lățimea planșei de bord. Sistemul va putea fi accesat atât de șofer, cât și de pasagerul din dreapta.

Tehnologia dezvoltată de Mercedes-Benz este capabilă să răspundă proactiv la nevoile utilizatorilor. Sistemul de infotainment este capabil să controleze cu ajutorul inteligenței artificiale cele peste 20 de funcții. Este vorba despre navigație, sistemul audio, încălzirea sau masajul în scaune.

Opțiunile de propulsie ar trebui să fie identice cu cele din oferta sedanului electric EQE. Asta înseamnă că versiunea entry-level a noului EQE SUV ar trebui să folosească un motor electric montat posterior, care va oferi 288 CP și 530 Nm. Acesta ar urma să fie alimentat de o baterie de 90,6 kWh.

De asemenea, este de așteptat o variantă echipată cu două motoare electrice și sistem de tracțiune integrală. În plus, vor exista cel puțin două modele care vor purta emblema AMG. Primul dintre acestea va fi denumit EQE 43 4MATIC și va fi propulsat de două motoare electrice, care vor livra împreună 469 CP și 858 Nm de cuplu. Cel de-al doilea model de performanță ar trebui să fie EQE 53 4MATIC+, care va produce 617 CP și 950 Nm.

Noul Mercedes-Benz EQE SUV va avea premiera mondială în ziua de 16 octombrie. Mașina va fi produsă la uzina Mercedes-Benz din Tuscaloosa (Alabama, SUA).

Sursa: Mercedes-Benz

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide