Mercedes-Benz a dezvăluit noua utilitară de familie T-Class

Autor: Mihai Morcovescu 01 mai 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile Mercedes-Benz a publicat primele imagini și informații referitoare la noua utilitară de familie T-Class. Modelul a fost dezvoltat în cadrul parteneriatului încheiat de constructorul din Stuttgart cu alianța Renault-Nissan. Noua furgonetă compactă este derivată din Renault Kangoo și va oferi și o versiune electrică.

Noul Mercedes-Benz T-Class va avea și variantă cu șapte locuri

La prima vedere, noul T-Class poate fi ușor confundat cu modelul Citan Tourer, care este versiunea pentru pasageri a lui Citan Panel Van. La o privire mai atentă, însă, se pot observa unele modificări subtile de design, care îl apropie de limbajul de design al gamei de vehicule de pasageri a germanilor.

Spre exemplu, noul Mercedes-Benz T-Class a primit un nou set de jante din aliaj de 17 inch, oferite opțional. De asemenea, se disting ramele cromate mai subțiri de pe grila radiatorului, o bară față ușor restilizată care nu mai găzduiește proiectoarele de ceață, precum și oglinzi cu carcasa în culoarea caroseriei.

Utilitara de familia măsoară 4.498 mm în lungime, 1.859 mm în lățime și 1.811 mm în înălțime, la un ampatament de 2.716 mm. Aceste dimensiuni îl plasează în gamă sub V-Class. Cei de la Mercedes-Benz vor oferi în curând și o versiune cu ampatament lung, ce va oferi până la șapte locuri.

Clienții vor găsi pe noul T-Class comenzi de… Dacia!

Monovolumul are uși glisante pe ambele părți, oferind acces ușor la bancheta din spate. Aceasta este suficient de încăpătoare pentru a găzdui trei scaune pentru copii.

Interiorul este asemănător cu cel de pe Citan Tourer. Noul T-Class primește mai multe funcții standard, inclusiv sistemul de infotainment MBUX cu un ecran tactil de 7 inch compatibil Apple CarPlay și Android Auto. În schimb, nu vă așteptați să găsiți un instrumentar digital elegant  ca la alte modele Mercedes-Benz.

Clienții vor beneficia de iluminare ambientală și tapițerie din piele artificială Artico. De asemenea, comenzile pentru sistemul de climatizare sunt aceleași de pe anumite modele Renault, Nissan și Dacia.

La capitolul siguranță, T-Class vine cu șapte airbag-uri și diverse sisteme de asistență. Totodată, este disponibil pachetul opțional de asistență la conducere care include Active Distance Assist Distronic și Active Steering Assist.

Vor fi disponibile două linii de echipare: Style și Progressive.

Noul T-Class va primi o versiune electrică denumită EQT

Din punct de vedere tehnic, Mercedes-Benz T-Class va fi disponibil cu o gamă redusă de motoare cu patru cilindri diesel și pe benzină. Motorul diesel de 1,5 litri produce 95 CP și 230 Nm de cuplu pe versiunea T160d.

Pe modelul T180d, aceeași unitate livrează 116 CP și 260 Nm. Acesta din urmă are o funcție „overpower and overtorque”, care crește bagajul de putere la 121 CP și 295 Nm pentru o perioadă scurtă de timp.

Pentru fanii benzinarelor, versiunea entry-level T160 va fi echipată cu un motor de 1,3 litri, care oferă 102 CP și 200 Nm de cuplu. Vârful de gamă T180 va produce 131 CP și 240 Nm de cuplu.

Toate motoarele sunt combinate cu o transmisie manuală standard cu șase trepte. Dieselurile și varianta de top pe benzină pot fi comandate opțional cu o cutie de viteze automată DCT cu șapte trepte. Puterea este transmisă către roțile din față.

Ulterior, gama T-Class va fi extinsă cu o variantă electrică 100%, care se va numi Mercedes-Benz EQT. Aceasta se va baza pe conceptul prezentat în 2021 (foto mic). Prețurile la noul Mercedes-Benz T-Class în Germania vor începe de la circa 30.000 de euro.

Sursa: Mercedes-Benz

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide