Mercedes-Benz a dezvoltat noua Platformă Electrică Versatilă. Ea va sta la baza următoarei generații eSprinter

Autor: Marius Vișan 10 dec. 2020 Știri auto

Mercedes-Benz Vans a dezvoltat noua Platformă Electrică Versatilă pentru segmentul de autovehicule comerciale ușoare mari. Această platformă inovatoare va fi baza tehnică pentru noua generație eSprinter.

Elementele de bază ale noii platforme sunt trei module care permit cea mai bună flexibilitate posibilă în dezvoltarea și proiectarea diferitelor tipuri de caroserii. Aceasta permite noi configurații de caroserie pentru eSprinter, configurații anterior disponibile pentru motoarele cu ardere internă.

Multe variante de caroserie pentru eSprinter

„Următoarea generație eSprinter ne va permite să facem disponibile mai multe variante de caroserie. Acest lucru ne va asigura pe viitor că îndeplinim cerințele clienților noștri din mai multe sectoare, oferind în același timp avantajele fără emisii ale transmisiei electrice.”, a declarat Marcus Breitschwerdt, Head of Mercedes-Benz Vans.

„Sprinter ne demonstrează competența în domeniul transporturilor de un sfert de secol. În domeniul electromobilității, am inițiat multe inovații în ultimii ani. Odată cu implementarea strategiei noastre accelerate de electrificare, combinăm cele mai bune lucruri din ambele lumi – inovația și experiența noastră!”, a adăugat Marcus Breitschwerdt.

„Ambiția 2039” a concernului Daimler

Platformă inovatoare va sta la baza următoarei generații de eSprinter, un produs care va viza cele mai bune performanțe ale acestei clase. Cu o investiție de 350 de milioane de euro, Platforma Electrică Versatilă va juca un rol cheie în planurile Mercedes-Benz Vans pentru transportul fără emisii și va oferi soluții optime, inclusiv pentru SUA și Canada.

Deoarece producția următoarei generații eSprinter va fi neutră din punct de vedere CO2, acesta va fi încă un pas către realizarea „Ambiției 2039” a concernului Daimler.

Mercedes-Benz Vans este deja liderul pieței autovehiculelor electrice, cu o cotă de piață de peste 30% din segmentele de autovehicule comerciale ușoare mijlocii și mari din Europa. După eVito și eSprinter, Mercedes-Benz Vans va acoperi în cele din urmă gama autovehiculelor electrice în toate segmentele de transporturi comerciale cu viitorul eCitan.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide