Mercedes-Benz Clasa A primește un facelift. Care sunt diferențele?

Autor: Ionuț Vîlciu 05 oct. 2022 Știri auto

Mercedes-Benz a adus un facelift pentru Clasa A. De asemenea, Clasa B se bucură de același tratament de împrospătare.

Clasa A facelift a fost dezvăluită și vine cu câteva diferențe față de modelele anterioare. Compacta din oferta Mercedes-Benz a primit un design ușor restilizat, tehnologii de ultimă oră și o gamă de motoare mild-hybrid. Clasa A vine în două forme de caroserie, hatchback și sedan.

La exterior diferențele sunt mici. Recunoaștem, în continuare, că este un Mercedes. Grila radiatorului a fost redesenată, iar farurile noi pot fi configurate în versiuni LED. Au fost aduse patru noi modele de jante, având dimensiuni maxime de 19 inch. Partea din spate a primit un nou difuzor, iar stopurile LED vin în standard.

La interior a fost integrată cea mai nouă generație a sistemului de infotainment al producătorului german, MBUX. Acesta va rula în standard pe două ecrane, unul de 7 inch, celălalt de 10,25 inch. Opțional se poate opta pentru două ecrane de 10,25 inch. Chiar și în specificațiile sale standard, noua Clasă A oferă multe dotări incluse, de exemplu o cameră de marșarier, pachetul USB sau volanul din piele nappa.

Noua Clasa A a primit si o actualizare in ceea ce privește motoarele sale. Gama de motoare pe benzină a fost electrificată în întregime și include unități cu patru cilindri cu o automată DCT cu 7 sau 8 trepte ca standard. În materie de motoare mild-hybrid, acestea sunt echipate cu un sistem electric suplimentar de 48 de volți care oferă încă 10 kW, pentru mai multă putere. De asemenea, și variantele plug-in hybrid au primit mai multă putere.

Mercedes-Benz nu a uitat de Clasa B

La fel ca la Clasa A, avem un design exterior ușor redesenat. Blocurile optice, care pot fi comandate opțional cu LED, au fost restilizate, la fel și grila radiatorului. Interiorul primește și el cea mai nouă versiune de MBUX. Opțiunile de ecrane disponibile sunt la fel ca cele de pe Clasa A.

Gama de motoare este aceeași, excepția fiind că nu există variante AMG. Clasa A facelift poate fi cumpărată și în versiunile AMG A35 sau A45 cu 306, respectiv 421 de cai putere. Versiunea de top, A45 S 4Matic+ face 0-100 în doar 3,9 secunde și atinge o viteză de vârf de 270 km/h.

Atât pentru Clasa A, cât și pentru Clasa B, Mercedes-Benz păstrează în ofertă motoarele pe motorină. Acestea au puteri cuprinse între 116 și 190 de cai putere.

Prețurile încă nu au fost anunțate, urmând să le aflăm în perioada următoare.

Sursa: Mercedes-Benz

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide