Mercedes-Benz Clasa G, de vânzare pe autovit.ro la preț de Dacia Duster. GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 05 iun. 2020 Știri auto

Un Mercedes-Benz Clasa G este de vânzare pe autovit.ro la preț de Dacia Duster. Mașina arată ca nouă, deși se pregătește să aniverseze 30 de ani petrecuți pe șosele.

GALERIE FOTO

16.200 de euro. Atât costă o Dacia Duster nou-nouță, cu echipare Comfort, prima după cea entry-level, și motor 1.5 dCi cu 115 cai putere, cuplat la o transmisie manuală.

16.500 de euro, negociabil. Atât costă un Mercedes-Benz Clasa G cu motor diesel de 3.0 litri și 120 de cai putere, cuplat la o transmisie manuală și la un sistem de tracțiune integrală.

De ce costă un Mercedes-Benz Clasa G doar atât?

Răspunsul este simplu. Mașina, în versiune G 300 a ieșit pe porțile uzinei din Graz, Austria, în anul 1991. A rulat puțin peste 257.000 de kilometri și, deși arată ca nou, off-roader-ul este – raportat la vremurile noastre – un model Spartan.

“Motor simplu diesel fără calculator.” Așa începe anunțul de pe autovit.ro. Nu este un simplu anunț, ci o descriere care pare o reclamă pe cinste la vehiculul cu ADN militar.

“Merge cu ulei (transformator, de gătit, gaz etc.)”, spune vânzătorul din Băile Olănești, județul Vâlcea, care încearcă să-i convingă pe proprietari că Mercedes garantează funcționarea acestui motor pentru un milion de kilometri. Deci viitorul proprietar ar mai avea la dispoziție aproape 750.000 de kilometri.

Nouă locuri are această versiune. Patru sunt montate în portbagaj. Cei care iau loc acolo vor sta față-n față. Scaunele de acolo se pliază atunci când este nevoie de spațiu pentru depozitarea bagajelor.

Proprietarul Mercedes-ului care se vinde la preț de Dacia Duster susține că mașina poate fi înscrisă ca vehicul istoric și dezvăluie că a fost restaurată recent. Din fotografii, se poate observa că Mercedes-ul din 1991 a primit faruri și stopuri cu tehnologie LED, dar și o grilă nouă.

Un Mercedes-Benz Clasa G de 30 de ani, ușor de confundat cu unul nou

Mercedes nu a operat modificări majore asupra modelului venit pe lume în 1979 ca vehicul militar. Clasa G și-a păstrat elementele de design de acum 40 de ani. Semnalizatoarele sunt tot pe capotă, portierele au balamalele la vedere, roata de rezervă și-a păstrat locul pe ușa portbagajului, care se deschide în lateral, iar silueta off-roader-ului este la fel de angulară ca în momentul în care a fost desenat pentru prima oară, în anii ’70.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide