Mercedes-Benz Clasa G electric debutează oficial cu 587 CP și 4 motoare – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 25 apr. 2024 Știri auto

Producătorul german a prezentat oficial versiunea electrică a Clasei G. Intitulat G580 with EQ Tehchnology, noul SUV complet electric dispune de 4 motoare electrice și o serie de noutăți tehnice.

Așteptarea a luat sfârșit pentru versiunea electrică a Clasei G. După o campanie îndelungată și numeroase teasere, Mercedes-Benz G580 electric a debutat oficial, aducând faimosul G-Class în era electricelor.

Vom începe cu schimbările evidente, care vor putea fi observate cu ochiul liber, anume la exterior. Versiunea electrică a Clasei G folosește aceeași caroserie, dar a primit o mască frontală acoperită, un detaliu specific modelelor electrice. De asemenea, putem observa un contur LED, care va conferi mașinii un aspect distinctiv pe timpul nopții.

Schimbările continuă în partea din spate, unde Mercedes-Benz oferă clienților opțiunea de a alege suportul clasic pentru roata de rezervă sau un compartiment mai mic, pentru depozitarea cablurilor de încărcare sau a altor obiecte, dar care să nu depășească 10 kilograme.

Alte schimbări la nivelul exteriorului includ o capotă ușor înălțată și aripi spate reproiectate pentru o eficiență aerodinamică mai bună. De asemenea, interiorul versiunii electrice a Clasei G e identic cu cel regăsit pe mașinile echipate cu motoare termice.

Mercedes-Benz Clasa G electric – 4 motoare electrice și 587 CP

Cele mai importante schimbări au loc sub caroseria emblematică a Clasei G. Noua versiune electrică este echipată cu patru motoare electrice, unul pentru fiecare roată. Cele patru unități electrice dezvoltă împreună 587 CP și 1.164 Nm cuplu maxim. Aceste valori sunt suficiente pentru a propulsa mașina de la 0 la 100 km/h în 4,7 secunde, iar viteza maximă este de 180 km/h.

Motoarele electrice sunt alimentate de o baterie de 116 kWh, despre care Mercedes-Benz spune că este suficientă pentru o autonomie maximă de 473 de kilometri în regim WLTP. Bateria se poate încărca cu viteze de până la 200 kW, astfel că repriza 10% – 80% ar trebui să dureze doar 32 de minute.

Versiunea electrică dispune și de câteva artificii interesante, pe care cele patru motoare electrice le-au făcut posibile. Noul model este dotat cu o cutie specială de transfer, precum și cu un sistem de vectorizare a cuplului care simulează diferențiale blocabile. În plus, versiunea electrică a Clasei G primește și funcția G-Turn, prin care mașina se poate roti pe loc, asemenea unei șenilate.

Clasa G electric are o gardă la sol de 24,9 centimetri. SUV-ul dispune de un unghi de atac de 32 de grade și un unghi de degajare de 30.7 grade. De asemenea, poate să treacă și prin vaduri de apă adânci de până la 85 de centimetri.

În Germania, noul Mercedes-Benz Clasa G electric are un preț de pornire de 142.621 de euro. Ediția de lansare Edition One pornește de la 192.524 de euro.
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide