Mercedes-Benz CLS: Ne luăm adio de la coupe-ul în 4 uși – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 08 iul. 2023 Știri auto

Mercedes-Benz CLS a fost un pionier al segmentului, dar urmează să fie scos din producție. SUV-urile îi fură din popularitate, dar acest lucru nu ne-a oprit să îi facem un review pe final de carieră.

Mercedes-Benz a fost un pionier al segmentului coupe-urilor în 4 uși, o mașină care a inspirat designul pentru multe alte astfel de mașini. În ciuda importanței acestui model, nu scapă de valul de popularitate al SUV-urilor, iar cifrele de vânzări tot mai mici au dus la decizia de a fi scos din producție începând cu luna august a acestui an.

Până atunci ne bucurăm de acest model cât va mai fi în producție, așa că am luat la test un CLS 450 4Matic. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că sub capotă se află un motor de 3,0 litri, cu șase cilindri în linie, care dezvoltă 367 CP și 500 Nm. Motorul este conectat la transmisia automată cu 9 rapoarte de la Mercedes, iar puterea ajunge la toate cele 4 roți prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală.

Mercedes-Benz CLS rămâne o mașină specială

Exemplarul testat de noi a fost unul bine echipat, în echipare AMG, ceea ce îi conferă un aspect mai agresiv. Farurile LED Matrix oferă performanțe bune pe timp de noapte și vin în standard pe această echipare. Observăm profilul inconfundabil al mașinii, linie completată de jantele cu multe spițe, ce măsoară 20 de inch în diametru.

Partea din spate păstrează linia caracteristică a modelului, iar portbagajul are un volum destul de mare, chiar dacă este vorba despre un sedan coupe cu 4 uși. Cei 490 de litri vor fi suficienți pentru majoritatea clienților, dar marginea de încărcare este destul de înaltă.

La interior regăsim materiale de bună calitate, așa cum ne putem aștepta de la o mașină din acest segment premium. Scaunele sunt tapițate cu piele, au reglaje electrice, sunt încălzite, dar și ventilate.

Materialele premium clasice se îmbină cu tehnologia modernă, astfel că există două ecrane, unul pentru tabloul de bord digital, celălalt pentru sistemul de infotainment. Acestea sunt foarte configurabile, așa cum ne-a obișnuit Mercedes prin sistemul său MBUX.

VIDEO

Video: Luci Popa

Text: Ionuț Vîlciu

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide