Mercedes-Benz dezvăluie conceptul Vision One-Eleven

Autor: Adrian Somai 16 iun. 2023 Știri auto

Mercedes-Benz a prezentat oficial conceptul Vision One-Eleven, considerat de constructorul german drept un omagiu adus prototipului C111 din urmă cu mai bine de jumătate de secol. Vision One-Eleven Concept a fost proiectat în cadrul Centrului Internațional de Design al Mercedes-Benz din California, Statele Unite ale Americii. Deși nu se va tranforma prea curând într-un model de serie, germanii au precizat că mai multe elemente ale noului concept vor fi preluate de viitoarele modele ale mărcii, potrivit Motor1.

Germanii de la Mercedes-Benz și-au dorit de la conceptul Vision One-Eleven să fie unul futurist și, așa cum putem observa și din fotografii, le-a și reușit de minune. One-Eleven Concept ne este prezentat sub forma unui supercar venit în fața noastră direct din viitor, cu linii de design fluide și cu un aspect mai mult decât aerodinamic.

Privit din față, observăm cum producătorul german a apelat la un panou iluminat cu faruri LED digitale, cu aspectul unor pixeli. În părțile inferioare ale caroseriei observăm mai multe elemente aerodinamice care nu fac nimic altceva în afară de a spori caracterul agresiv cu care se prezintă noul concept Vision One-Eleven.

Patru motoare electrice cu flux axial pentru Vision One-Eleven

Stilul de design futurist continuă și la nivelul habitaclului, acolo unde germanii au ales să nu se complice deloc și să prezinte lucrurile într-un mod mai mult decât minimalist. Observăm un volan în forma dreptunghiulară și mai multe butoane digitale și tehnologie cu realitate augmentată la nivelul bordului.

Germanii s-au inspirat de la conceptul C111 din 1970 atunci când a ales această nuanță de culoare portocalie pentru caroseria noului concept. De asemenea, tot de C111 aduc aminte și ușile de tip gullwing pe care le vedem acum la noul Vision One-Eleven. Diferența majoră față de conceptul prezentat în urmă cu mai bine de 50 de ani este la capitolul tehnic, Vision One-Eleven fiind echipat cu un sistem format din patru motoare electrice cu flux axial, câte unul pentru fiecare roată. În total, cele patru motoare oferă o putere de aproximativ 1.300 de cai.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide