Mercedes-Benz pregătește o versiune modernă a conceptului C111 – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 14 iun. 2023 Știri auto

Mercedes-Benz a publicat un teaser cu ceea ce pare a fi o reinterpretare modernă a conceptului C111, care a debutat în anul 1969.

Conceptele de inspirație retro au luat amploare în lumea auto, iar Mercedes-Benz pare că se alătură trendului cu o versiunea modernă a originalului C111. Originalul a debutat la Salonul Auto de la Frankfurt din 1969, dar se pare că se pregătește o recreare a acestuia, deoarece compania a apelat la rețelele sociale pentru a publica un teaser cu o „icoană reîncărcată”, un „triumf legendar” și o „icoană reimaginată”, scrie Carscoops.

Compania nu spune prea multe despre noul concept, dar a postat o serie de teasere care arată că partea din spate va avea un afișaj digital oval, care face referire la spatele originalului C111. Putem vedea și stopuri circulare, pixelate, care amintesc de cele regăsite pe conceptul clasic.

Mercedes-Benz reinterpretează un clasic

Nu sunt foarte multe de văzut nici în poze, nici în scurtul clip publicat de producătorul german, dar noul 111 are o formă elegantă și un design aerodinamic. Cu toate acestea, probabil va adopta un sistem de propulsie complet electric. Acest lucru rămâne de văzut, dar Mercedes a realizat o serie de concepte C111 în anii 1960 și 1970. Acestea erau extrem de aerodinamice și unul dintre ele a atins 322 km/h în anul 1978.

Nu se știe când va fi dezvăluit noul C111, dar se va număra printre cele mai recente reinterpretări ale unor concepte clasice. Hyundai a fost un mare susținător al acestui fenomen și a introdus un concept Pony în 2021. Compania a prezentat, de asemenea, un concept Grandeur de inspirație retro, precum și conceptul N Vision 74, care aduce un omagiu conceptului Pony Coupe care a debutat inițial la Salonul Auto de la Torino, în 1974.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz Facebook


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide