Mercedes-Benz dezvăluie prima fotografie cu noul Clasa V facelift

Autor: Adrian Somai 18 mai 2023 Știri auto

Germanii de la Mercedes-Benz au prezentat la mijlocul acestei săptămâni prima fotografie oficială cu noul Clasa V facelift, model ce urmează să fie lansat în premieră în vara acestui an. Odată cu el, vom vedea versiuni actualizate și pentru modelele EQV, Vito și eVito.

Clasa V avea nevoie de o reîmprospătare din toate punctele de vedere, iar constructorul german pare pregătit să ne ofere câteva surprize interesante în această vară. Vom asista, pentru început, la o schimbare a înfățișării noilor modele, specialiștii Mercedes-Benz indreptandu-și atentia de această dată către un design ceva mai agresiv.

Foarte multe detalii nu putem observa din fotografia dezvăluită acum de oficialii germani, însă putem remarca cu ușurință o grilă frontală de dimensiuni mai mari, căreia i se alătură niște faruri LED cu un aspect schimbat. De asemenea, bara de protecție a fost proiectată în așa fel încât să aibă un look mai agresiv față de ceea ce știam până în momentul de față.

Noul Clasa V facelift va primi o versiune nouă a sistemului MBUX

Producătorul german ne pregătește câteva surprize și din punct de vedere tehnologic, noul Clasa V facelift urmând să beneficieze de aportul unui număr mai mare de sisteme de siguranță active. De asemenea, noile modele vor primi o nouă versiune a sistemului multimedia MBUX și mai multe servicii noi. Cu siguranță, noile modele facelift vor veni cu câteva schimbări și la nivelul habitaclului.

La capitolul tehnic, pentru moment nu avem niciun fel de informații noi despre ce au pregătit cei de la Mercedes-Benz pentru noile modele. Știm însă că noile Clasa V și Vito vor fi ultimele monovolume echipate cu unități de motorizare termice, începând din anul 2026 toate utilitarele urmând să primească motorizări electrice. De asemenea, potrivit InsideEVs, modelele din acest segment de piață vor fi construite tot începând din 2026 având la bază noua platformă dedicată VAN.EA.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide