Mercedes-Benz GLE facelift: multe îmbunătățiri și o versiune plug-in hybrid nouă

Autor: Adrian Somai 01 feb. 2023 Știri auto

Mercedes-Benz publică la mijlocul acestei săptămâni primele fotografii oficiale și detalii cu privire la noul GLE facelift, SUV-ul fiindu-ne prezentat acum cu o serie întreagă de îmbunătățiri aplicate ambelor variante de caroserie. De asemenea, avem o gamă de motorizări complet electrificată și o versiune PHEV nouă. Facelift-ul vine la aproximativ trei ani de la lansarea generației actuale GLE.

La nivel exterior, remarcăm rapid un spoiler frontal redesenat, o grilă a radiatorului puțin schimbată și un design nou al stopurilor. Totodată, producătorul german oferă clienților GLE două nuanțe noi de culoare în care poate fi vopsită caroseria, și anume Blue Twilight și Grey Alpine. De asemenea, se poate opta și pentru niște jante noi, cu dimensiuni de 19 sau 20 de inci.

În ceea ce privește interiorul noului GLE, nemții au pregătit mai multe elemente ce au fost preluate de la Clasa S și chiar de la Maybach GLS. Drept urmare, putem observa un volan nou, ornamente Piano Black Flowing Lines din catalogul Manufaktur. De asemenea, avem acum a doua generație a sistemului multimedia MBUX, în timp ce diagonala ecranelor a rămas aceeași. Sistemul suportă acum actualizări over-the-air.

Gama de motorizări complet electrificată

Din punct de vedere tehnic, versiunile GLE 300d, GLE 450 și GLE 450d integrează acum un sistem mild-hybrid la 48V, potrivit Carscoops. Prima dintre ele este echipată cu o unitate diesel de 2.0 litri, capabilă să dezvolte 269 de cai putere. Celelalte două sunt echipate cu o unitate de 3.0 litri, capabilă să dezvolte 381, respectiv 367 de cai putere.

GLE facelift vine și cu o versiune plug-in hybrid complet nouă, și anume GLE 400 e 4Matic. Vorbim despre un sistem format dintr-o unitate pe benzină, cu capacitate de 2.0 litri, căreia i se alătură o unitate electrică de 100 kW și o baterie de 23.3 kWh. Per total, sistemul se mândrește cu o putere de 380 de cai și cu un cuplu maxim de 600 Nm. Autonomia în modul pur electric ajunge până la 109 kilometri.

Mai este disponibilă o versiune PHEV, dar care are în prim plan un motor diesel de 2.0 litri, căreia i se alătură aceeași unitate electrică și aceeași baterie menționate mai devreme. În acest caz, puterea este de 333 de cai, iar cuplul maxim ajunge la 750 Nm. Autonomia în modul pur electric ajunge, de asemenea, tot la 109 kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide