Mercedes-Benz introduce o nouă versiune AMG SL43 cu motor de 2,0 litri și 381 CP (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 06 apr. 2022 Știri auto

La aproape șase decenii de la ultimul SL cu 4 cilindri ieșit de pe linia de producție Mercedes-Benz reintroduce acest motor în gamă. Noul AMG SL a fost dezvăluit în toamna lui 2021, iar acum producătorul german lansează o nouă versiune entry-level, care se numește AMG SL43.

Mercedes-AMG lucrează și la o versiune plug-in hybrid

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

În momentul lansării, noul AMG SL oferea două motorizări V8 twin-turbo de 4,0 litri. Una avea 476 CP, iar cea de-a doua 585 CP. Acum, producătorul german introduce în gamă o nouă versiune entry-level, denumită AMG SL43.

Roadster-ul german este propulsat de un motor pe benzină de 2,0 litri. Acesta livrează 381 CP la 6.750 rpm și 480 Nm de cuplu, disponibili între 3.250 și 5.000 rpm. Este vorba despre o variantă îmbunătățită a propulsorului M139 de 2,0 litri, care folosește în premieră o turbină asistată de un motor electric de mici dimensiuni.

Tehnologia este derivată din cea de pe monoposturile de Formula 1. Aceasta funcționează și ca un sistem mild-hybrid la 48 de volți care, în anumite situații de condus, oferă un surplus de 14 cai-putere.

Resursele sunt transmise către roțile din spate prin intermediul unei cutii de viteze automată MCT cu 9 rapoarte de la AMG. În aceste condiții, noul Mercedes-AMG SL43 realizează sprintul 0-100 km/h în 4,9 secunde. Viteza de top declarată este de 275 km/h. În ceea ce privește consumul de carburant, în ciclul combinat WLTP, AMG SL43 consumă între 8,9 și 9,4 litri/100 km.

Din punct de vedere vizual, noua versiune entry-level AMG SL43 se distinge prin cele două evacuări duble rotunde. Mașina dispune de un soft-top retractabil, iar standard vine cu jante de 19 inch. Cele de 20 și de 21 inch pot fi comandate opțional.

Cei de la Mercedes-Benz oferă pe noul AMG SL43 un sistem activ de direcție pe puntea posterioară (HAL). Standard mai sunt disponibile o suspensie AMG Ride Control, sistemul AMG Dynamic Select cu 5 moduri de condus. Este vorba despre „Slippery”, „Comfort”, „Sport”, „Sport +” și „Individual”. Sistemul AMG Dynamic Plus adaugă un al șaselea mod, denumit „Race”.

În afară de AMG SL43, Mercedes-AMG lucrează și la o variantă plug-in hybrid, care s-ar putea numi SL63 E-Performance. Grupul motopropulsor ar putea fi același de pe AMG GT 63 E-Performance și cuprinde un V8 twin-turbo de 4,0 litri și un motor electric. Puterea combinată este de 842 CP și 1.400 Nm de cuplu.

Sursa: Mercedes-Benz

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide