Mercedes-Benz lansează pachetul aniversar Edition 55 și pe modelul de competiție AMG GT3

Autor: Mihai Morcovescu 24 aug. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile de lux Mercedes-Benz anunță lansarea pachetului aniversar Edition 55 și pe modelul de competiție AMG GT3. Mașina face parte din seria de modele care marchează împlinirea a 55 de ani de existență a diviziei de performanță AMG.

Noul Mercedes-AMG GT3 Edition 55 vine cu o serie de upgrade-uri față de versiunea standard GT3. Coupe-ul va fi produs într-o serie foarte limitată de doar 5 exemplare, iar prețul este unul prohibitiv: 625.000 de euro.

Mercedes-Benz AMG GT3 Edition 55 vine cu motor V8 de 659 CP

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Divizia de performanță a constructorului din Stuttgart continuă să lanseze modele aniversare prin care marchează 55 de ani de activitate AMG. După AMG G63, A 35, CLA 35, A45 și CLA45 acum a venit rândul modelului de competiție AMG GT3 să primească pachetul Edition 55.

Una dintre caracteristicile principale ale acestei mașini este aceea că nu este omologată de Federația Internațională de Automobilism (FIA). Asta înseamnă că nu există nici un fel de restricții în ceea ce privește aerodinamica, motorul, sistemul de evacuare și masa. De aceea, modelul nu va putea lua startul nici o cursă organizate de forul automobilistic mondial.

Drept urmare, motorul V8 de 6,3 litri a fost optimizat pentru a putea livra 659 CP. Bagajul de putere este cu 101 „cai” mai mult comparativ cu GT3-ul standard. De asemenea, sistemul de evacuare este lipsit de amortizorul impus de regulamentul FIA. Acesta este fabricat din Inconel, un aliaj pe bază de nichel, rezistent la temperaturi înalte și coroziune, care este folosit în construcția reactoarelor nucleare și la motoarele rachetelor.

Din punct de vedere estetic, caroserie este vopsită în nuanța Gri Alpin, disponibilă în catalogul de personalizare Manufaktur. Există o serie de accente de culoare roșie și o grafică specială Edition 55. Toate elementele aerodinamice sunt finisate într-o vopsea negru mat.

Interiorul vine cu scaune sport pe care este brodată emblema aniversară Edition 55. În plus, pe consola centrală a fost montată o plăcuță care are roul de a-ți reaminti că ai de-a face cu un model Mercedes-Benz AMG GT3 din seria aniversară.

Cei cinci clienți vor primi cadou un ceas IWC Schaffhausen confecționat din titan. Seria de șasiu a mașinii este gravată pe capacul din spate al ceasului.

Sursa: Mercedes-Benz

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide