Mercedes-Benz AMG lansează ediția specială „Edition 55” pentru modelele A45 și CLA45

Autor: Mihai Morcovescu 15 mai 2022 Știri auto

Divizia de performanță AMG a producătorului german Mercedes-Benz continuă seria edițiilor aniversare „Edition 55”. Acum a venit rândul modelelor A45 și CLA45 să primească acest pachet.

Cât costă pachetul „Edition 55” pentru modelele A45 și CLA45?

În acest an, Mercedes-Benz AMG sărbătorește 55 de ani de existență. Germanii marchează această bornă oferind ediția specială „Edition 55” pentru unele dintre modelele sale.

După lansarea lui G63, A35  și CLA35, constructorul din Stuttgart prezintă acum aceeași ediție pentru modelele A45 și CLA45, inclusiv varianta Shooting Brake.

Pachetul aniversar include două nuanțe metalizate pentru caroserie: Cosmos Black și Digital White. Standard sunt oferite elemente aerodinamice AMG (splitter frontal, eleron posterior de tip coadă de gâscă și difuzor).

De asemenea, clienții vor putea comanda pachetul AMG Night II. Acesta conține ornamente finisate în negru lucios: grilă, prize de aer, praguri, carcasele oglinzilor, rama suprafeței vitrate și embleme AMG „Edition 55”. De asemenea, din ofertă mai fac parte, jante de 19 inch și o grafică retro. La interior, regăsim tapițerie din piele în două tonuri negru și roșu, praguri iluminate și covorașe AMG .

CLA 45 și A45 „Edition 55” sunt echipate motorul turbo de 2,0 litri cu patru cilindri care produce 421 CP și 500 Nm de cuplu. Puterea este transmisă către toate cele patru roți prin intermediul unei cutii de viteze automată cu opt trepte cu dublu ambreiaj.

În aceste condiții, A45 poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde, în timp ce CLA 45 are nevoie de 4,0 secunde. Ambele au o viteză maximă limitată electronic de 270 km/h. Sistemul de tracțiune integrală 4MATIC+ cu sistemul sofisticat de control al cuplului AMG dispune de un mod de conducere „Drift”.

Pachetul aniversar „Edition 55” este disponibil în Germania la un preț de 12.614 de euro sau 14.280 de euro, în funcție de modelul comandat. Ambele mașini vor putea fi comandate doar până în luna decembrie.

Sursa: Mercedes-Benz

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide