Noul Ford Transit Connect PHEV are o autonomie electrică de până la 110 km

Autor: Marius Vișan 30 ian. 2024 Știri auto

Ford Pro a dezvăluit noul Transit Connect, completând noua generație de vehicule comerciale Transit electrificate.

Sistemele de propulsie includ o versiune Plug-in Hybrid pentru Transit Connect, care oferă clienților o autonomie electrică de 110 km, precum și capacitatea de încărcare AC și DC.

Sistemul cuplează un motor pe benzină EcoBoost de 1,5 litri la o baterie de înaltă tensiune și un motor electric pentru a furniza o putere combinată de 150 CP și un cuplu de 350 Nm, disponibili prin intermediul unei transmisii automate cu dublu ambreiaj și șase trepte. Sarcina utilă maximă este de 770 kg, iar greutatea maximă de remorcare este de 1.400 kg.

Transit Connect PHEV are o autonomie electrică de până la 110 km și, în modul EV, poate oferi un cuplu de până la 330 Nm. Clienții pot încărca bateria cu un încărcător rapid DC de 50 kW, dacă este necesar, sau folosind încărcătorul AC de 11 kW.

Ford Transit Connect: versiuni și mai multe moduri de condus

  • EV Now, pentru conducerea folosind doar motorul electric;
  • EV Auto, care ajustează funcționarea motoarelor electric și pe benzină;
  • EV Later, pentru a economisi energia electrică – util pentru autostrăzi;
  • Trend – disponibil pe modelele van și Kombi, destinat clienților de flote;
  • Limited – autoutilitară cu jante din aliaj de 17 inchi;
  • Activ – un Kombi robust, cu desing inspirat de la SUV-uri, faruri cu tehnologie LED și șine de plafon.

Dotări interioare ale noului Ford Transit Connect PHEV

Un panou de instrumente de bord digitale de 10 inchi este standard pentru întreaga gamă, cu un afișaj principal configurabil, flancat de informații secundare despre vehicul. Acesta este completat cu un ecran tactil central de 10 inchi, cu navigație în timp real.

Șoferii care folosesc un telefon de serviciu pentru navigație sau pentru a contacta clienții beneficiază de Apple Carplay și Android Auto wireless, cu încărcare wireless a dispozitivelor pe seriile Limited și Active. Încărcarea în timpul deplasării a echipamentelor mai mari, cum ar fi laptopurile sau uneltele, este, de asemenea, facilă, deoarece porturile USB-C din cabină oferă o putere de până la 45 de wați.

Oferite în combinație cu un volan încălzit, clienții pot alege, scaune față încălzite opționale, certificate de AGR. Acestea dispun de reglaje lombare electrice pe patru direcții și suport reglabil extensibil pentru șezut.

Dispune de sisteme de asistență precum:

Sistemele standard avansate de asistență pentru șofer ale Transit Connect includ Pre-Collision Assist cu Auto Emergency Braking și Forward Collision Warning, Evasive Steer Assist și Intersection Assist pentru a ajuta la prevenirea sau atenuarea coliziunilor cu alți participanți la trafic.

O cameră video pentru marșarier și un sistem de informare a unghiului mort cu Cross-Traffic Alert sunt standard pe modelele cu echipările de top. La fel ca la noul Transit Custom, Exit Warning poate ajuta la prevenirea incidentelor cu alți participanți la trafic.

Alte tehnologii opționale includ Pro Trailer Backup Assist pentru a ajuta șoferii să manevreze o remorcă.  Sistemul utilizează senzori și o cameră video pentru marșarier pentru a ajuta șoferul să ghideze intuitiv remorca cu un buton de control și un afișaj digital, mai degrabă decât cu volanul.

Producția începe în primăvara lui 2024

Clienții beneficiază de o capacitate de încărcare cu volume de încărcare de până la 3,7  metri cubi, precum și de un nou concept transformator de scaune pentru modelele Kombi. Caracteristicile suplimentare includ un nou sistem de tracțiune integrală, un instrumentar de bord digital cu conectivitate avansată și cea mai largă suită de sisteme active de asistență pentru șofer oferite vreodată la Transit Connect.

Transit Connect intră în producție în primăvara anului 2024, livrările inițiale ale autoutilitarei diesel fiind programate pentru vara acestui an. Transit Connect PHEV se va alătura gamei înainte de sfârșitul anului, modelele cu tracțiune integrală și Kombi completând gama la începutul anului 2025.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide