Parteneriat important între Uber și Tesla pentru a încuraja vânzarea de mașini electrice

Autor: Radu Țuțulan 19 ian. 2024 Știri auto
Parteneriat important între Uber și Tesla pentru a încuraja vânzarea de mașini electrice

Pentru a încuraja șoferii de ridesharing să cumpere mașini electrice, Uber și Tesla au încheiat un parteneriat prin care oferă stimulente de mii de dolari celor care cumpără anumite modele produse de compania americană.

Compania de ridesharing Uber a decis să ofere șoferilor săi stimulente exclusive de achiziție pentru anumite modele Tesla.

Astfel, șoferii Uber care vor cumpăra în următoarea perioadă o Tesla pentru a face ridesharing cu ea, vor primi un bonus care poate ajunge la câteva mii de euro.

Parteneriat între Uber și Tesla

Aceste stimulente se acordă pentru achiziția de Tesla Model 3 și Tesla Model Y. Astfel, șoferii Uber pot beneficia de bonusuri de până la 2.000 de dolari.

Iar aceste stimulente vor putea fi folosite împreună cu creditele fiscale federale existente.

Știm, ascultându-i pe șoferii Uber, că prețul și accesul la o încărcare convenabilă sunt principalele două bariere care îi împiedică să treacă la mașini electrice și lucrăm cu Tesla pentru a aborda ambele probleme”, a declarat Andrew McDonald, vicepreședinte senior pentru mobilitate și operațiuni comerciale la Uber, citat de Profit.ro.

Cine va beneficia de bonusul oferit de Uber

Conform inițiativei, șoferii vor putea folosi un cod de recomandare pentru a achiziționa mașinile electrice direct. Șoferii trebuie sa cumpere și să primească mașina până la 31 martie și să efectueze 100 de călătorii până la 15 mai pentru a fi eligibili.

Uber a inițiat, totodată, evenimente de test drive la reprezentanțele Tesla. În plus, începând cu New York, Uber a început să facă schimb de date cu Tesla, în SUA, cu privire la zonele în care șoferii săi au cea mai mare nevoie de infrastructura de încărcare.

Deocamdată, aceste stimulente se oferă doar șoferilor Uber care conduc în orașe din Statele Unite ale Americii și Canada.

La finalul anului trecut, compania de ridesharing avea, la nivel global, peste 74.000 de șoferi care conduceau vehicule electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide