Mercedes-Benz prezintă modelul aniversar AMG G 63 „Edition 55”

Autor: Mihai Morcovescu 27 mart. 2022 Știri auto

Divizia de performanță AMG a producătorului german de automobile Mercedes-Benz împlinește în acest an 55 de ani de existență. Cu acest prilej, nemții au realizat un model aniversar bazat pe modelul G-Class, care a fost denumit în mod sugestiv AMG G63 „Edition 55”.

Accente negre și roșii la interior

Din punct de vedere vizual, ediția specială Mercedes-AMG G63 „Edition 55” se distinge prin câteva detalii exclusive. În primul rând, se remarcă cele două nuanțe pentru caroserie disponibile, și anume alb G Manufaktur Opalite și negru metalizat Obsidian.

Jantele AMG de 22 inch au un design unic și au fost create special pentru această ediție aniversară. Ele ascund un sistem de frâne cu discuri perforate de mari dimensiuni și etriere roșii.

Clienți vor putea comanda mașina cu unul din cele două pachete AMG Night I și II, care adaugă o serie de accente finisate în negru lucios. Acestea se regăsesc la nivelul grilei, luminilor de semnalizare și a blocurilor optice față/spate. Sigla AMG este peste tot, inclusiv pe praguri (care sunt iluminate în roșu) și pe capacul cromat al rezervorului.

Interiorul lui Mercedes-AMG G63 „Edition 55” este o combinație de negru cu roșu. Scaunele sunt tapițate cu piele Nappa în cele două culori. Volanul este acoperit cu un material din microfibră, iar în partea inferioară regăsim sigla „55 AMG”. Covorașele textile au cusături roșii și găzduiesc emblema „Edition 55”, iar interiorul ușilor sunt iluminate tot în roșu.

Mercedes AMG G 63 „Edition 55” folosește un motor V8 de 4,0 litri și 585 CP

Sub capotă a fost montat același motor de pe versiunea standard AMG G63. Este vorba despre un propulsor V8 twin-turbo de 4,0 litri, care livrează 585 CP și 850 Nm de cuplu. Agregatul este asociat unei cutii de viteze automată cu 9 rapoarte.

Pachetul G63 „Edition 55” este doar primul dintr-o serie pe care Mercedes-Benz le va lansa în acest an pentru a marca cei 55 de ani ai AMG. În Germania, noua ediție specială este mai scumpă cu 17.850 de euro comparativ cu modelul pe care se bazează, Mercedes-AMG G63. Nu se știe câte exemplare vor fi produse, însă G63 „Edition 55” va fi disponibil doar până în luna octombrie a acestui an.

Sursa: Mercedes-Benz

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide