Mercedes-Benz prezintă noile GLA și GLB facelift: noutăți la exterior și un sistem mild-hybrid

Autor: Adrian Somai 17 mart. 2023 Știri auto

Mercedes-Benz publică primele fotografii și detalii oficiale despre versiunile facelift pregătite pentru modelele GLA și GLB.  Versiunile actualizate ne sunt prezentate acum cu o serie de noutăți la nivel estetic, în timp ce modelele AMG au primit un sistem de propulsie mild-hybrid, potrivit Motor1. Recent, constructorul german a mai prezentat public și noile Clasa A și CLA facelift.

La nivel estetic, putem observa în primul și primul rând un spoiler frontal modificat și o grilă a radiatorului puțin schimbată. De asemenea, putem remarca o modificare a graficii LED pentru blocurile optice frontale și din spate. Noile modele sunt echipate cu un set de jante noi, cu dimensiuni cuprinse între 17 și 20 de inci.

O altă surpriză importantă cu care vin la pachet versiunile actualizate ale celor două modele este reprezentată de prezența farurilor LED, care sunt oferite acum încă din standard. Producătorul german a mai pregătit cu această ocazie pentru noile GLA și GLB facelift și o culoare exterioară nouă, și anume Blue Spectral.

Surprize și la interior pentru facelift-urile GLA și GLB

La nivelul habitaclului, cele două modele facelift primesc un display central cu diagonală de 10.25 inci și un instrumentar de bord digital cu diagonală de 7 inci. Important însă de menționat, pe nivelurile de echipare de top, ambele ecrane au o diagonală de 10.25 inci. De asemenea, a fost operată și o actualizare a sistemului multimedia MBUX. Nici volanul nu mai este la fel, iar scaunele sunt îmbrăcate acum în piele artificială și material textil.

Din punct de vedere tehnic, singurele noutăți sunt cele pregătite pentru versiunile Mercedes-Benz GLA 35 4Matic și GLB 35 4Matic. Mai exact, aceste versiuni primesc acum un sistem mild-hybrid de 48V, care aduce un plus de putere de 14 cai pentru intervale scurte. În cazul celorlalte versiuni de motorizare, toate detaliile tehnice au rămas neschimbate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide