Mercedes-Benz prezintă noul concept Vision AMG, care prefigurează un model electric de performanță

Autor: Mihai Morcovescu 23 mai 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile de lux Mercedes-Benz a dezvăluit noul concept Vision AMG, care prefigurează un supercar electric de serie. Viitorul model cu emisii zero de performanță ar urma să-și facă debutul în cursul anului 2025.

Noul Mercedes-Benz Vision AMG anunță un supercar de serie

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

În urmă cu patru luni, Mercedes-Benz prezenta noul concept EQXX. Acum, germanii vin cu o nouă propunere. Este vorba despre un studiu care se bazează pe noua arhitectură AMG.EA dedicată modelelor electrice de performanță AMG. Acesta se numește Vision AMG și prefigurează un model de serie care va rivaliza cu modele precum Porsche Taycan sau Audi e-Tron GT.

Conceptul Vision AMG este un supercar cu o capotă scurtă, cu patru uși lipsite de montantul B, ceea ce îi conferă un puternic caracter aerodinamic. De altfel, coeficientul aerodinamic Cx anunțat de oficialii germani este de doar 0,17.

Din punct de vedere estetic se disting farurile LED a căror semnătură este inspirată de sigla Mercedes-Benz și noua grilă „Panamerica” iluminată. Întregul design frontal este asemănător cu un rechin și scoate în evidență noul limbaj de design al mărcii „Sensual Purity”.

Locul oglinzilor laterale a fost luat de camere video cu forme aerodinamice. La spate se remarcă eleronul activ retractabil, o bandă LED pe toată lățimea vehiculului și șase stopuri în formă de țevi de eșapament (câte trei pe fiecare parte). Acestea sunt găzduite de un difuzor supradimensionat.

Cu o lungime de 5.100 mm, prototipul Vision AMG este puțin mai lung decât Mercedes-AMG GT 4Matic cu 4 uși. De asemenea, comparativ cu un Porsche Taycan, modelul din Stuttgart are un plus de 147 mm în lungime.

Noul Vision AMG este inspirat de monopostul de Formula 1

Ampatamentul extins cu inserții verzi și vopseaua lui Vision AMG sunt inspirate de monopostul de Formula 1 din sezonul 2022. Caroseria este vopsită în nuanța Alubeam Silver, aceeași folositp și pentru geamurile laterale. Desenul jantelor de 22 de inch te duc cu gândul la același monopost Mercedes-AMG Petronas și sunt asemănătoare cu cele de pe conceptul AMG Project ONE.

Deocamdată, nu există informații referitoare la grupul motopropulsor electric. Se știe doar că acest concept este propulsat cu ajutorul unui motor cu flux axial, dezvoltat de compania subsidiară YASA.

Versiunea de serie bazată pe noul concept Mercedes-Benz Vision AMG va debuta în 2025. De altfel, acesta va fi primul dintr-o nouă gamă de modele electrice pe care le va lansa divizia de performanță AMG folosind arhitectura AMG.EA.

Sursa: Mercedes-Benz

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide