Un Mercedes-Benz radiat din circulație a fost oprit la graniță. Mașina era adusă din Germania

Autor: Marius Vișan 08 iul. 2021 Știri auto

În data de 7 iulie, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control un bărbat în vârstă de 52 de ani, cu dublă cetățenie – română şi moldovenească. Bărbatul se afla la volanul unui autoturism înmatriculat în Germania.

La controlul de frontieră pentru intrarea în țară, poliţiştii de frontieră au constatat că seria de pe autoturism nu corespunde cu cea înscrisă în certificatul de înmatriculare prezentat la control.

În urma verificărilor suplimentare, s-a constatat faptul că autoturismul figurează ca radiat din circulaţie de către autorităţile germane.

Bărbatul ar fi avut rolul de intermediar

Bărbatul a declarat că autoturismul aparţine unui conaţional, rolul său fiind de a transporta maşina din România în Republica Moldova, fără a avea cunoştinţă că maşina figurează ca radiată şi certificatul de înmatriculare este al altui autoturism.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Moda mașinilor aduse din Germania nu apus, încă, în România

De curând, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au descoperit un autoturism marca Audi A5, în valoare de 14.200 de euro, căutat de autoritățile din Germania.

”În data de 02.07.2021, în jurul orei 01.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră un cetățean român, în vârstă de 43 de ani, conducând un autoturism marca Audi A5”, se arată în informarea emisă de Poliția de Frontieră.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat faptul că autovehiculul figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autoritățile din Germania la data de 17.06.2021.

Autoturismul a fost evaluat la o valoare de 14.200 de euro. Acesta a fost indisponibilizată la sediul instituției. În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia de Frontiera


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide