Mercedes-Benz recheamă 60.000 de maşini dotate cu un sistem software menit să înşele testele de emisii

Autor: ProMotor 24 iun. 2019 Știri auto
Mercedes-Benz recheamă 60.000 de maşini dotate cu un sistem software menit să înşele testele de emisii

Daimler trebuie să recheme 60.000 de modele Mercedes-Benz cu motorizări diesel în Germania, după ce autorităţile au descoperit că erau dotate cu un sistem software menit să distorsioneze rezultatele testelor de emisii, a anunţat Ministerul Transporturilor, informează Reuters.

Modelul afectat de campania de rechemări este Mercedes-Benz GLK 220 SUV produs între 2012 şi 2015.

Daimler a confirmat că decizia de rechemare a fost dată vineri, dar că va face apel şi că va continua să coopereze cu autorităţile statului. În acelaşi timp, autorităţile au anunţat că vor extinde investigaţia şi asupra altor modele.

De când grupul Volkswagen a recunoscut în 2015 că a înşelat testele de emisii americane, scandalul s-a extins şi la alţi producători. Daimler a ordonat rechemarea a 3 milioane de autovehicule pentru a rezolva problema legată de emisiile motoarelor diesel.

Publicaţia germană Bild am Sonntag, care a scris sâmbătă prima dată despre rechemarea ordonată celor de la Daimler, a anunţat prima dată în aprilie că autorităţile germane investighează un sistem software suspicios aflat pe modelele Mercedes-Benz GLK 220 produse între 2012 şi 2015, după ce testele au arătat că aceste maşini îndeplineau normele de emisii doar când o anumită funcţie era activată.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide