Mercedes-Benz și Rivian vor colabora pentru a produce utilitare electrice în Europa

Autor: Mihai Morcovescu 09 sept. 2022 Știri auto
Mercedes-Benz și Rivian vor colabora pentru a produce utilitare electrice în Europa

Oficialii companiilor Mercedes-Benz și Rivian anunță semnarea unui acord pentru a produce utilitare electrice pentru Europa. Cele două mărci au parafat un memorandum de înțelegere prin care vor construi două astfel de vehicule comerciale.

Cele două modele, câte unul pentru fiecare brand, vor fi produse într-o nouă fabrică ce va fi ridicată în Europa Centrală sau în Europa de Est. Locația noii linii de asamblare nu a fost încă aleasă.

Acordul vizează și producția de motoare electrice, baterii și software. Reprezentanții celor două companii speră ca prin acest parteneriat să se diminueze costurile utilitarelor electrice.

Utilitarele electrice Mercedes-Benz și Rivian vor sosi în 2025

Noua generație a utilitarei complet electrice Mercedes-Benz eSprinter este planificată să debuteze în cursul anului viitor. Însă, divizia de vehicule utilitare, care are sediul în Dusseldorf, are noi planuri pentru divizia sa comercială, mai ales în ceea ce privește dezvoltarea dubelor sale cu emisii zero.

Potrivit celor mai noi informații care circulă în industrie, viitorul model utilitar al mărcii germane va fi bazat pe platforma VAN.EA. De altfel, această arhitectură va fi folosită de toate dubele Mercedes-Benz începând cu anul 2025. Viitoarele dube ale diviziei Mercedes-Vans vor primi trei versiuni de baterii de nouă generație. Acestea vor fi de mai bine de două ori mai mari comparativ cu cele actuale. Capacitatea exactă va varia în funcție de configurația vehiculului.

Cea de-a doua utilitară va fi construită pe cea o versiune îmbunătățită a platformei RLV (n.n. – Rivian Light Van). Compania americană a mai avut un astfel de parteneriat cu Ford, care s-a încheiat la finalul anului trecut.

Cei de la Rivian sunt pe punctul de a încheia un parteneriat cu compania Amazon. Acesta prevede ca producătorul american de vehicule electrice să producă dube pentru compania de comerț online.

Viitoarele vehicule utilitare electrice Mercedes-Benz și Rivian ar urma să fie lansate în 2025.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide