Mercedes-Benz va construi motoare electrice în România

Autor: Adrian Somai 15 dec. 2022 Știri auto

Mercedes-Benz a prezentat la mijlocul acestei săptămâni un plan de dezvoltare în valoare de peste un miliard de euro pentru noile sisteme de motorizare electrică cu care vor fi echipate modelele sale începând cu anul 2024. Uzina constructorului german de la Sebeș este prevăzută în proiect, construcția motoarelor electrice în România urmând să fie demarată peste ceva mai bine de un an.

Germanii își concentrează întreaga atenție pe dezvoltarea unor noi modele electrice, drept pentru care producția de motoare electrice și baterii dedicate acestor mașini reprezintă o prioritate la această oră. Astfel, nu este de mirare că vorbim acum despre un proiect în acest sens, proiect în care urmează să fie investită o sumă mai mult decât considerabilă, de peste un miliard de euro, potrivit Biziday.

Potrivit proiectului, mai multe uzine ale constructorului german vor produce piese noi pentru viitoarele modele electrice din gama Mercedes-Benz. Mai exact, este vorba despre mașinile ce vor avea la bază platformele MMA și MB.EA.

Care este planul pentru uzina Mercedes-Benz de la Sebeș

Din fericire pentru țara noastră, uzina Mercedes-Benz de la Sebeș este implicată în acest proiect de anvergură. La ora actuală, în cadrul acestei uzine sunt produse cutii de viteze automate cu opt sau nouă rapoarte pentru modelele cu motoare clasice și hibride. Lucrurile se vor schimba însă începând cu anul 2024, la Sebeș urmând să fie produse și motoare electrice.

Uzina de la Sebeș nu este singura în cadrul căreia se vor construi astfel de sisteme de motorizare pentru mașinile cu zero emisii, motoare urmând să fie realizate și la uzinele Mercedes-Benz din Beijing și Untertuerkheim. Tot acolo vor fi realizate și baterii dedicate acestor viitoare modele electrice. De asemenea, producția de punți și alte componente electrice va fi realizată în cadrul uzinelor din Hamburg și Untertuerkheim.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide