Mercedes-Benz vrea ajutorul echipei sale de Formula 1 pentru dezvoltarea unor vehicule electrice de masă mai eficiente

Autor: Adrian Somai 03 mai 2023 Știri auto

Germanii de la Mercedes-Benz par mai deciși ca niciodată să se impună în segmentul electric, investind tot mai multe resurse în această direcție. Văzandu-se depășiți din punct de vedere tehnologic de americanii de la Tesla, potrivit Autoblog, oficialii Mercedes-Benz au luat decizia de a îi implica pe inginerii echipei de Formula 1 în procesul de dezvoltare a unor vehicule cu propulsie electrică eficiente și accesibile pentru toată lumea.

„Nimeni nu resimte o presiune mai mare decât Mercedes pentru a fi lider la capitolul inovare. Trebuie să îşi intensifice eforturile”, transmite Steven Merkt, director de soluții de transport la unul dintre cei mai importanți furnizori de componente auto, TE Connectivity. Implicandu-și specialiștii din cadrul echipei de Formula 1, Mercedes-Benz se așteaptă la o reducere cu un sfert a perioadei de dezvoltare a noilor modele.

În urmă cu un an, constructorul auto german prezenta conceptul EQXX, un automobil electric dezvoltat împreună cu echipa de Formula 1 a celor de la Mercedes-Benz. EQXX ne-a fost prezentat drept un vehicul foarte eficient, cu o autonomie de peste 1.200 de kilometri. Datorită implicării specialiștilor din cadrul echipei de Formula 1, dezvoltarea proiectului s-a dovedi a fi mult mai scurtă, întreg conceptul fiind pus pe picioare în numai un an și jumătate.

Mercedes-Benz are avantajul de a avea o echipă de Formula 1

Oficialii constructorului german nu se feresc să recunoască că ajutorul celor din cadrul echipei de Formula 1 s-ar dovedi extrem de important în tot acest joc. “Avem un avantaj aici cu Formula 1, avantaj pe care alți constructori nu îl au. Tesla nu are așa ceva și nici alți producători”, a spus pe acest subiect și Markus Schaefer, director de tehnologie în cadrul Mercedes-Benz.

Conducerea Mercedes-Benz aduce în discuție și viteza cu care constructorii pot dezvolta sau îmbunătăți modelele electrice. Potrivit declarațiilor șefului producătorului german, producătorii abia intrați în industrie nu au de partea lor acest avantaj al constructorilor vechi, neputand face progrese atât de rapid. În plus, eficiența este la fel de importantă, scopul constructorilor fiind și acela de a produce vehicule electrice cu costuri mai mici.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide