Mercedes EQE SUV va avea două motoare electrice și va fi lansat oficial pe 16 octombrie

Autor: Adrian Somai 01 oct. 2022 Știri auto

La mijlocul lunii august, Mercedes-Benz publica primele fotografii oficiale cu interiorul viitorului EQE SUV, un nou model cu zero emisii ce urmează să intre în portofoliul constructorului german începând cu ultima parte a acestui an. Ținând cont și de campania de promovare de care a avut parte în ultimul timp, EQE SUV este fără doar și poate unul dintre cele mai așteptate modele ale acestui sfârșit de an.

Oficialii Mercedes se refereau atunci la noul EQE precum la o “versiune polivalentă a actualului sedan electric EQE”. Mai știm, de asemenea, că acesta este cel de-al patrulea model al mărcii germane care va fi construit având la bază platforma EQ EV. A venit vremea acum să aflăm câteva detalii tehnice suplimentare cu privire la viitorul Mercedes-Benz EQE SUV, model ce este programat pentru a fi lansat la mijlocul lunii următoare, în data de 16 octombrie.

Din punct de vedere al motorizării, aflăm acum că viitorul EQE SUV va fi echipat cu două unități electrice în versiunea de performanță AMG, una pe fiecare punte. În aceste condiții, vorbim despre un viitor EQE SUV care va beneficia de tracțiune integrală. În plus, conform informațiilor oferite de constructorul german, bolidul va avea un sistem de tracțiune integrală variabilă.

EQE SUV va avea un interior demn de segmentul premium

Tot la capitolul tehnic, cu ceva mai bine de doua săptămâni înainte de lansarea oficială mai aflăm că EQE SUV va avea niște roți spate direcționale și un design interior și exterior unic. Așa cum ne arătau și imaginile publicate anterior, materialele și finisajele folosite de Mercedes pentru interiorul bolidului erau de cea mai bună calitate.

Noul EQE SUV va beneficia de sistemul MBUX Hyperscreen care unește trei display-uri într-un singur ansamblu. De asemenea, bolidul va fi dotat și cu un sistem sonor AMG Sound Experience. Mai multe detalii despre noul EQE SUV vom afla însă la mijlocul lunii august, atunci când noul model va fi lansat oficial.

Sursa: InsideEVs 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide