Mercedes-Maybach EQS 680 este primul Maybach electric din istorie – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 18 apr. 2023 Știri auto

Mercedes a prezentat cel mai luxos SUV electric al său. Noul Mercedes-Maybach EQS este și primul model complet electric care poartă numele Maybach.

Mercedes, la fel ca mulți alți producători auto, începe să își îndrepte atenția asupra mașinilor electrice. Acest lucru se reflectă deja în gama sa, producătorul german având la vânzare deja o suită cuprinzătoare de mașini electrice: de la micul EQA, până la EQS în format de limuzină sau SUV.

Ne vom concentra acum pe forma de SUV a lui EQS, deoarece acesta are o nouă versiune și mai luxoasă. Se numește Mercedes-Maybach EQS 680 și este primul model electric din istoria numelui Maybach.

La fel ca celelalte mașini din gama Maybach, primul model electric de serie al mărcii se bazează pe un Mercedes obișnuit. În acest caz, este vorba de SUV-ul EQS, deși nu cu greu va fi confundat cu un EQS obișnuit. Mercedes-Maybach EQS 680 a primit o mască frontală stilizată în stilul Maybach, vopsea în două nuanțe, roți de 22 de inch cu șapte spițe, praguri iluminate și o insignă Maybach pe montantul C.

Design și materiale specifice unui produs Maybach

La interior, noul Mercedes-Maybach EQS 680 renunță la cel de-al treilea rând de scaune care poate fi regăsit pe SUV-ul EQS și delectează pasagerii cu luxul specific unui automobil care poartă numele de Maybach. Accentul este pus pe rafinament și confortul pasagerilor. Sistemul Dynamic Select a fost modificat pentru a se preta mai bine unui astfel de vehicul de lux, înlocuind setarea obișnuită Confort cu un mod Maybach care utilizează datele de la un senzor de oscilație de sub scaunele din spate pentru a controla amortizoarele, astfel încât să politizeze confortul pasagerilor spate.

Scaunele din spate incluse în echiparea standard sunt echipate cu ventilație, funcție de masaj și încălzire pentru gât și umeri. O consolă centrală fixă împarte cele două scaune, dar cei ce vor opta pentru pachetul First-Class vor primi o consolă mai mare, care este conectată cu consola centrală din față.

Pasagerii din spate dispun de două ecrane de câte 11,6 inch în diagonală și poate vizualiza și chiar introduce destinația în sistemul de navigație. Tabloul de bord MBUX Hyperscreen cu ecran triplu, care este opțional la modelele EQS obișnuite, este standard pe acest model și vine cu grafică specifică modelelor Maybach. De asemenea, pasagerii spate dispun de un frigider detașabil și de două pahare de șampanie placate cu argint. Băuturile

Primul Mercedes-Maybach electric din istorie

Fiind bazat pe EQS SUV, noul Mercedes-Maybach EQS 680 este un model complet electric. Dispune de două motoare electrice, iar puterea combinată este de 649 CP și 950 Nm de cuplu. Acestea îi permit SUV-ului electric de lux să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 4,4 secunde și are o viteză maximă de 210 km/h.

Mercedes nu specifică dimensiunea bateriei, deși este foarte probabil ca și acest model să folosească acumulatorul de 107,8 kWh montat pe alte modele EQS. Cu toate acestea, știm că EQS 680 ar trebui să aibă o autonomie 600 de kilometri în regim WLTP, ceva mai mică decât cea specificată pentru Mercedes-Benz EQS 580.

Cu toate că Mercedes nu a dezvăluit lista de prețuri, suntem siguri că noul Mercedes-Maybach EQS 680 va avea un preț simțitor mai mare decât un EQS 580 obișnuit. Ambele SUV-uri sunt construite la fabrica producătorului auto din Tuscaloosa, Alabama.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide