Mersul pe contrasens – Tentativă de omor? Asociația Pro Infrastructură propune

Autor: Elena Luchian acum 1 an Știri auto

Mersul pe contrasens – tentativă de omor. Este propunerea Asociației Pro Infrastructură după ce zeci de șoferi au fost filmați în timp ce rulau pe Autostrada Soarelui în direcția greșită.

GALERIE FOTO

Asociația Pro Infrastructură reacționează după ce zeci de șoferi i-au pus în pericol pe autostradă pe cei care circulau regulamentar. Aceștia au ales să întoarcă pe drumul de mare viteză pentru a evita un presupus blocaj rutier. Autoritățile au numărat nu mai puțin de 43 de persoane care au făcut cale întoarsă.

“Credem cu tărie că acest gest este unul CRIMINAL”, trage semnalul de alarmă Asociația Pro Infrastructură. “… și trebuie pedepsit ca atare de codul penal, nicidecum cu suspendarea permisului câteva luni și o amendă modică.”

Reprezentanții Asociației cer ca această manevră să fie asimilată tentativei de omor. “Din păcate, această faptă este prea blând sancționată de Codul Rutier și de legea penală, legislație care și așa nu întotdeauna este pusă în aplicare”, susține Asociația.

Mersul pe contrasens și depășirea vitezei legale trebuie sancționate mai aspru

Mai mult, pe pagina de Facebook Pro Infrastructură, se cer amenzi mai mari pentru depășirea vitezei maxime cu mai mult de 50 km/h. Și trecerea pe culoarea roșie a semaforului și conducerea sub influența alcoolului trebuie pedepsite mai dur, cere asociația. Aceasta solicită sancționarea mai aspră și a conducătorilor auto care depășesc pe linie continuă sau care nu acordă prioritate pietonilor.

Cei care au citit postarea propun chiar anularea definitivă a permisului de conducere pentru cei care recurg la astfel de gesturi.

Printre propunerile înaintate de utilizatori se regăsesc sancțiuni precum confiscarea autoturismului sau închisoarea.

Sunt și utilizatori care le iau apărarea celor care au mers pe contrasens. “Waze le-a arătat blocaj în față, ce era să facă?”, scrie un utilizator. Și nu, nu e o ironie.

Măsurile cerute au ca obiectiv reducerea numărului de accidente și mai ales al numărului de victime. În weekend-ul care a trecut, 24 de persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere pe șoselele patriei.
Comentarii
Inchide