VIDEO. Învață să deschizi portiera folosind metoda „olandeză”

Autor: Daniel Samoilă acum 1 an Știri auto
VIDEO. Învață să deschizi portiera folosind metoda „olandeză”

În România și multe alte țări din Europa s-au întâmplat mai multe accidente a căror victime au fost bicicliștii.

Pasagerul sau șoferul, după caz, a deschis portiera mașinii și a accidentat un biciclist care trece în acel moment pe lângă mașină. Unele cazuri s-au soldat cu moartea biciclistului, iar altele doar cu răni ușoare.

Putem scăpa de aceste incidente nefericite folosind metoda „olandeză”

O metodă sigură și care a dat roade vine din Olanda, țara unde sunt cele mai multe piste de bicicletele din Europa și din lume. „The Dutch Reach” este metoda prin care pasagerul sau șoferul poate deschide ușa mașinii folosind mâna cea mai îndepărtată.

Concret, această acțiune vă va determina să întoarceți corpul și să aruncați o privire peste umăr pentru a vă asigura dacă trece vreun biciclist. În acest fel veți observa cu ușurință dacă un biciclist sau pieton se află în acel moment pe trotuar și trece pe lângă mașină.

Metoda olandeză a salvat viețile mai multor bicicliști

Potrivit biccyclenetwork.com, această metodă a fost introdusă în Olanda în anii 70’și a prevenit mai multe accidente. Acum, aceasta a devenit o practică obișnuită în societatea olandeză.

Și alte țări au introdus „The Dutch Reach”. Spre exemplu, Marea Britanie a anunțat la sfârșitul anului 2020 că va adăuga „The Dutch Reach” la Codul Rutier ca măsură de protecție pentru bicicliști sau pietoni.

Fondatorul „Dutch Reach” este Dr. Michael Charney. El recunoaște că este dificil să schimbi comportamentul oamenilor și să îi înveți obiceiuri noi. „Mi-a fost greu la început să o aplic, dar este o simplă remediere comportamentală. Dacă o faci, atunci va funcționa”, a spus acesta.

Metoda olandeză a fost implementată de câțiva ani și în Statele Unite ale Americii sau Australia, conform sursei menționate.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Outside / YouTubeComentarii
Inchide