Michael Schumacher, din nou la spital pentru încă o intervenție

Autor: Elena Luchian acum 2 ani Știri auto

Michael Schumacher ajunge din noi la spital pentru încă o intervenție. Septuplul campion mondial urmează să fie supus unei proceduri cu celule stem.

GALERIE FOTO

Șase ani au trecut de la accidentul lui Michael Schumacher. Puține vești au apărut de atunci despre starea sa de sănătate. Site-ul Essentiallysports.com, care a anunțat și divorțul lui Sebastian Vettel de Ferrari, susține că Michael Schumacher va fi supus unei noi intervenții. Este, de fapt, o procedură medicală care presupune o transfuzie cu celule stem. Procedura va fi efectuată de către o echipă condusă de profesor doctor Philippe Menasche, cu scopul de a ajuta la regenerarea sistemului nervos al pacientului Schumacher. În urmă cu un an, germanul ar fi primit același tratament, acordat de echipa aceluiași medic, la un spital parizian.

În toamna lui 2019, doctorul italian Nicola Acciari explica, într-un interviu acordat unei publicații din Italia, că sistemul muscular al lui Schumacher este atrofiat din cauza lipsei activității fizice. “Trebuie să ne imaginăm o persoană foarte diferită față de aceea pe care o cunoaștem de la curse”, spunea atunci acesta.

Întrebat ce părere are acum despre noua intervenție la care va fi supus Schumacher, acesta este reținut. “În ultimii 20 de ani, știința a făcut un progres uriaș în domeniul tratamentelor cu celule stem. Dar acest lucru nu schimbă faptul că nu cunoaștem prea multe informații despre creierul uman. Astfel, nu putem anticipa ce rezultate va avea un astfel de tratament”, spune doctorul Acciari.

Soarta lui Michael Schumacher

Fostul șef de la Ferrari, Jean Todt, ține legătura cu soția lui Schumacher, Corinna. Acesta a și mers în vizită la septuplul campion mondial. Acesta a păstrat însă secretul asupra stării germanului, oferind atunci informații generale, fără a spune dacă Schumacher poate comunica sau poate merge: “Am văzut cursa împreună. Nu renunță, continuă să lupte.”

Accidentul lui Michael Schumacher

Pe 29 decembrie 2013, Michael Schumacher schia alături de fiul său, Mick, în stațiunea Meribel din Alpii Francezi. Acesta a lovit cu schiurile o piatră mascată de zăpadă, a fost proiectat într-o alta, iar casca sa s-a făcut zob. Pilotul legendar a suferit atunci un traumatism cranian sever. A fost dus cu elicopterul la spitalul din Grenoble și operat de urgență. Schumacher a suferit și o a doua intervenție chirurgicală câteva zile mai târziu.

Ulterior, fostul mare pilot a fost transferat la un spital din Lausanne. Pe 9 septembrie 2014, a fost externat, urmând să fie tratat de o echipă specializată la casa sa aflată în Elveția, pe malul lacului Geneva.
Comentarii
Inchide