Mii de piese auto contrafăcute, depistate în Portul Constanța. Bunurile au o valoare de aproximativ 1.000.000 lei

Autor: Marius Vișan 04 apr. 2022 Știri auto

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea au descoperit în Portul Constanța, într-un container sosit din China, 2520 accesorii și piese auto.

Controalele au vizat bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

În data de 31 martie 2022, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China. Containerul era încărcat cu bunuri ce aveau ca destinatar o societate comercială cu sediul social în județul Argeș.

În urma verificărilor amănunțite s-a constatat că, în interiorul containerului, se aflau 2520 accesorii și piese auto care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 1.000.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontiera efectuează cercetări pentru punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția de Frontieră


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide