MINI a oprit temporar producția modelelor cu transmisie manuală. Care este motivul?

Autor: Mihai Morcovescu 02 mai 2022 Știri auto

Producătorul britanic de automobile MINI anunță că a oprit producția tuturor versiunilor echipate cu cutie de viteze manuală. Reprezentanții mărcii deținută de Grupul BMW au invocat diverse probleme în lanțul de aprovizionare. Acestea s-au ivit ca urmare a războiului din Ucraina, dar și a deficitului global de semiconductori.

De ce a suspendat MINI producția versiunilor cu cutie de viteză manuală?

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Deocamdată nu se știe dacă este vorba despre o măsură permanentă sau despre una doar temporară. Ceea ce se știe sigur este faptul că o altă cauză pentru care producția modelelor cu transmisie manuală a fost suspendată o reprezintă și cererea foarte mare pentru aceste versiuni. Oficialii MINI spun că au luat această decizie „pentru a asigura stabilitatea producției”.

MINI dezvoltă în prezent viitoarea generație a lui MINI Hatchback, a unei variante cu trei uși și a crossover-ul Countryman. Constructorul britanic a confirmat că generațiile actuale vor fi în continuare produse.

Rămâne de văzut dacă acestea vor fi disponibile exclusiv cu transmisie manuală, cel puțin în momentul lansării. În paralel, cei de la MINI au decis să simplifice gama pentru lunile rămase din 2022 pentru a stabiliza procesul de producție, informează britanicii de la Autocar.

„Circumstanțele actuale, și anume războiul din Ucraina și criza de semiconductori, provoacă restricții în lanțul de aprovizionare. Pentru a maximiza producția și pentru a satisface cererea crescândă vom simplifica gama de modele. Este cea mai eficientă metodă de a asigura stabilitatea producției, astfel încât să putem livra mașini în continuare tuturor clienților noștri”, se arată într-un comunicat MINI.

În urmă cu două luni, MINI a fost nevoit să închidă fabrica din Oxford din cauza penuriei de piese auto venită pe fondul războiului din Ucraina.

Noile MINI Hatchback și Countryman vor debuta înainte de sfârșitul anului curent și vor fi puse în vânzare în primul trimestru din 2023. De asemenea, sunt pe drum și o versiune complet electrică.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: MINI


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide