MINI Aceman: autonomie de 400 de kilometri pentru primul crossover electric al mărcii

Autor: Adrian Somai 10 mart. 2023 Știri auto

Britanicii de la MINI prezentau în urmă cu un an conceptul Aceman, un viitor crossover electric care putea fi catalogat drept succesorul vechiului Paceman, model produs până în anul 2016. Versiunea de serie a lui Aceman este programată să își facă apariția pe parcursul anului viitor. Până atunci însă, britanicii dezvăluie primele detalii cu privire la viitorul crossover cu propulsie electrică al mărcii.

Din punct de vedere al dimensiunilor, știm deja că viitorul Aceman se va poziționa în gama mărcii britanice între modelele Cooper și Countryman. Mai exact, viitorul crossover electric al celor de la MINI va avea o lungime de 4.075 de mm, o înălțime de 1.495 de mm și un ampatament care va ajunge la 2.605 mm.

Potrivit InsideEVs, viitorul MINI Aceman va fi produs în China de către compania Spotlight Automotive, rezultatul colaborării dintre Grupul BMW și chinezii de la Great Wall Motor.

Versiunea de performanță va avea autonomie de 400 de kilometri

MINI Aceman urmează să fie produs în două versiuni: E și SE. Prima dintre ele urmează să fie echipată cu un singur motor electric, amplasat pe puntea față, care va dezvolta 184 de cai putere. În acest caz, avem o baterie de 40 de kWh și o autonomie de 300 de kilometri în regim WLTP.

Versiunea SE se va dovedi a fi ceva mai capabilă, în ciuda faptului că va fi echipată tot cu o singură unitate de motorizare electrică. În schimb, puterea pe care aceasta o va dezvolta va fi de 218 cai. De asemenea, și bateria va fi mai mare, de 54 kWh. În aceste condiții, vorbim despre o autonomie care va ajunge până la 400 de kilometri, conform standardului WLTP. Practic, avem aceleași performanțe tehnice pe care le va avea și viitoarea generație electrică a lui MINI Cooper.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMWBlog


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide