MINI dezvăluie primele elemente de design ale viitoarei familii de modele – GALERIE FOTO

Autor: Adrian Somai 11 mai 2023 Știri auto

MINI a prezentat primele patru elemente de design ale viitoarei familii de modele, oferind astfel o avanpremieră a noului limbaj de design Charismatic Simplicity. Cu ecranul OLED rotund, volanul modern, precum şi scaunele şi jantele noii familii de modele, MINI arată cum valorile tradiţionale ale mărcii pot fi combinate cu tehnologii avansate. Noul limbaj de design MINI combină calitatea, dezvoltarea durabilă şi reinventarea puristă într-o sinteză perfectă cu ADN-ul istoric al mărcii.

„Cu noul limbaj de design Charismatic Simplicity, regândim complet emblematicul MINI. Abordarea noastră puristă şi progresivă combină simplitatea elementelor funcţionale cu caracterul emoţional pentru care este renumit constructorul. Suntem convinşi că reducerea conştientă la câteva elemente expresive permite inovaţii care ar fi fost de neconceput înainte”, declară Oliver Heilmer, directorul diviziei de design. 

Charismatic Simplicity este numele limbajului de design simplificat care se concentrează pe elementele esenţiale. Fiecare model MINI nou dobândeşte propriul său caracter individual puternic, care este exprimat prin caracteristici distinctive de design, emanând în acelaşi timp individualitate cu o afiliere clară a mărcii.

MINI combină tradiţia cu tehnologia de ultimă oră la interior 

În centrul habitaclului se află afişajul central circular emblematic al MINI, care va fi reinterpretat sub forma unui afişaj OLED în viitoarea familie de modele electrice. MINI va fi astfel primul producător auto din lume care va oferi un afişaj tactil cu o suprafaţă rotundă complet utilizabilă.

Afişajul OLED are un diametru de 240 de milimetri şi combină funcţiile panoului de instrumente şi ale monitorului de bord. Designul elegant şi aspectul fără cadru îi conferă o apariţie de înaltă calitate. Controlul tactil permite o interfaţă de utilizator complet nouă, minimalistă, care controlează şi funcţiile integrate de infotainment şi climatizare.

Pe lângă afişajul central, volanul următoarei familii de modele a fost şi el reproiectat fundamental. Versiunea standard vine cu un design cu două braţe. Versiunea opţională adaugă un finisaj distinctiv cu o ţesătură ca al treilea element, alături de o geometrie sportivă. Viitoarea familie de modele MINI inspiră prin varietatea de materiale de înaltă calitate şi durabile şi culori, precum şi prin modelele textile inovatoare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: MINI


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide