Noul MINI Cooper Electric va oferi o autonomie de până la 400 de kilometri

Autor: Bogdan Bârliga 03 mai 2023 Știri auto

La finalul lunii aprilie 2023 un model MINI în varianta cu 3 uși a fost autoturismul cu numărul 1 milion din actuala generație lansată în anul 2014. Din 2020 a fost lansată și versiunea full electrică, iar viitoarele modele ale producătorului britanic vor fi echipate doar cu aceste sisteme de propulsie.

Între timp începem să aflăm noi detalii despre viitoarea generație MINI Cooper planificată pentru intrarea în producție la finalul acestui an. Noul model se află în testele finale și cea mai performantă versiune va oferi o autonomie de până la 400 de kilometri cu o singură încărcare.

Noua generație MINI Cooper Electric va fi disponibilă cu două sisteme de propulsie cu puteri diferite și două opțiuni pentru capacitatea bateriei utilizate. La Salonul Internaţional Auto Shanghai din acest an MINI a prezentat și un nou asistent digital dezvoltat pentru viitoarele modele.

Ce trebuie să știm despre noua generație MINI Cooper Electric

Conform primelor informații publicate oficial noul MINI Cooper Electric va fi oferit în două variante de putere: Cooper E cu 183 CP și Cooper SE cu 217 CP. Bateria disponibilă pentru modelul cu o putere mai mică are o capacitate de 40,7 kWh, iar pentru versiunea de top acumulatorul are o capacitate de 54,2 kWh. Autonomia estimată de producătorul britanic este cuprinsă între 300 și 400 de kilometri cu o singură încărcare. Bateria de înaltă tensiune litiu-ion este instalată în podeaua noului MINI Cooper Electric pentru obținerea unei ținute optime de drum și o distribuție cât mai bună a greutății.

Și noua generație MINI Countryman se află la testele finale: variantele de top vor avea o autonomie estimată de producătoru de peste 450 de kilometri cu o singură încărcare. MINI a decis să ofere în continuare și o versiune cu tracțiune integrală, iar această variantă va fi echipată cu două unități electrice pentru sistemul de propulsie. MINI Countryman E va oferi o putere de 191 CP, în timp ce MINI Countryman SE ALL4 este primul vehicul complet electric al mărcii cu tracțiune integrală. Noul MINI Cooper Electric și noua generație Countryman vor intra în producție la uzina BMW Group din Leipzig din noiembrie 2023. Noua familie de modele va fi completată din anul 2024 cu modelul Aceman.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: MINI


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide