MINI introduce noi sisteme de asistenţă pentru şofer

Autor: Tudor Rus 11 oct. 2013 Știri auto

MINI anunţă echipări cu noi sisteme de asistenţă pentru şofer pe modelele viitoare şi în premieră pentru constructorul britanic, un sistem head-up display. 

În cazul sistemului head-up display, informaţiile sunt afişate chiar deasupra volanului, în raza vizuală a şoferului. Sistemul împrumută tehnologia implementată de BMW în 2003, şi în loc să proiecteze informaţiile pe parbriz, sistemul le afişează pe un ecran de mici dimensiuni amplasat în partea superioară a bordului, între parbriz şi volan.

Astfel, şoferul beneficiază în timp real de informaţii precum viteza de deplasare, instrucţiunile oferite de sistemul de navigaţie, semnale optice pentru avertizarea de impact şi detalii despre sistemul de infotainment.

Printre sistemele noi ce urmează a fi implementate pe noile modele MINI se regăseşte şi cel de asistenţă în caz de impact cu funcţie de detectare a pietonilor. O cameră video multifuncţională amplasată pe parbiz la acelaşi nivel cu oglinda retrovizoare monitorizează electronic maşina din faţă, şi în acelaşi timp poate detecta pietonii care traversează strada în faţa maşinii.

La viteze de până la 60 km/h, sistemul preia controlul şi poate iniţia frânarea atunci când este detectată o situaţie periculoasă, în vreme ce şoferul este avertizat în două etape, prin semnale luminoase şi acustice.

Un alt sistem inclus în lista de noutăţi implementate pe noile modele MINI îl reprezintă funcţia de detectare şi afişare a limitei legale de viteză pe diferite porţiuni de drum. Sistemul se bazează atât pe datele înregistrate de camera video multifuncţională, cât şi pe informaţiile oferite de sistemul de navigaţie, atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte.

Mai mult, MINI introduce şi un sistem de asistenţă la parcarea laterală, care foloseşte senzori cu ultrasunete pentru măsurarea posibilelor spaţii de parcare pe măsură ce maşina trece pe lângă acestea.

Dacă un spaţiu corespunzător este detectat – acesta trebuie să aibă aceeaşi lungime cu maşina plus un metru spaţiu de manevră – şi sistemul este activat, procesul de parcare automată poate fi activat printr-o simplă apăsare de buton, astfel că maşina se va parca singură în locul ales. În tandem cu acest sistem, modelele MINI vor beneficia şi de o cameră video pentru mersul cu spatele.

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide